Vetenskapsklubben: betydelsen av social resiliens i ett samhälle som åldras

Tiedeklubi

Vad är välmående? Hur förändras välmående och uppfattningen av välmående då befolkningen åldras? På vetenskapsklubben i maj disskuterar specialister från SustAgeable-projektet hur samhället kan stöda välmående i ett samhälle som åldras.

Vetenskapsklubbarna arrangeras under Vetenskapliga samfundens delegations ledning. Under våren 2022 arrangeras vetenskapsklubbarna i bokhandeln Rosebud Sivullinen (Kajsaniemigatan 5). På vårens vetenskapsklubbar diskuteras förutom ungdomars påverkningsmöjligheter även läsande och forskande i litterära klassiker och välmående i ett samhälle med åldrande befolkning. Ansvariga för programmet är NuorisotutkimusseuraLitteraturforskarsällskapet i Finland och SustAgeable-hanke. Även Alumnföreningen vid Helsingfors universitet deltar i samarbetet. Evenemangen bandas in och publiceras som podcaster lite efter själva evenemanget på Tiederadio-kanalen i SoundCloud och Spotify.

Vetenskapsklubbarna har fritt inträde, med platsantalet är begränsat.  Det är inte möjligt att följa vetenskapsklubbarna via direktsändning.

Onsdagen den 18.5.2022 klo 17–18, Rosebud Sivullinen -bokhandeln (Kajsaniemigatan 5).