TIETOKIRJAKLUBI: ELÄMÄ, TERVEYS JA SAIRAUS

Tietokirjaklubi

Kuva: Elliot Reyna

Keskustelijoina dosentti, historioitsija Jaakko Tahkokallio ja dosentti, lääkäri Kirmo Wartiovaara. Tahkokallion uusi kirja Pimeä aika – Kymmenen myyttiä keskiajasta valaisee keskiaikaisia käsityksiä elämästä. Wartiovaaran uusi kirja Miksi minä? Syöpäsolun tarina käsittelee syöpää sekä sen diagnostiikkaa ja hoitoa. Kirjailijoita haastattelee professori Pirjo Hiidenmaa.

Tietokirjaklubeilla perehdytään monipuolisesti tietokirjatyyppeihin ja –kirjailijoihin. Tietokirjallisuus kattaa 80% kirjamarkkinoista. Helsingin yliopisto on suurin tietokirjallisuuden sisällöntuottaja.

Tilaisuutta voi seurata myös suoratoistona. Tilaisuuden suoratoistolinkki aukeaa kello 17. Sitä ennen linkki aukeaa ikkunaan, jossa lukee Error Code: 241404. Linkki ei ole virheellinen. Suoratoiston ääni toimii, kun painat “unmute”-nappia videoruudun keskeltä. Joillakin selaimilla on volyymi hiljaisella oletusasetuksena, eli “mutella”. Tarkista siis volyymiasetuksesi selainikkunan alakulmasta, jos ääntä ei aluksi kuulu.

Seuraa suoratoistoa: https://video.helsinki.fi/unitube/live-stream.html?room=l5

Ma 23.11.2020 klo 17, Minerva-tori, Siltavuorenpenger 5 A


Samanlaisia tapahtumia


Kirjallisuuspiirin tutkijatiistai: Veli-Pekka Tynkkynen

Huhtikuun tutkijatiistain vieraana on Veli-Pekka Tynkkynen, joka keskustelee teoksestaan Venäjä, energiavalta – Öljykulttuuri kohtaa ilmastonmuutoksen (Gaudeamus 2022). Veli-Pekka Tynkkynen toimii Venäjän ympäristöpolitiikan professorina Helsingin yli..
Kuva: Ari Aalto

Kirjallisuuspiirin tutkijatiistai: Kari Raivio

Terveys ja sairaus ovat nykyään globaaleja kysymyksiä, jotka vaikuttavat mm. markkinatalouteen ja matkailuun. Helsingin yliopiston entisen kanslerin ja rehtorin Kari Raivion teos Maapallo potilaana (Duodecim 2023) tarkastelee terveyttä kolmella tasolla: p..