Kirjallisuuspiiri VII: Tero Valkonen

Kirjallisuuspiiri

Tilaisuus järjestetään pelkästään suortoistona. Alumnihdistys noudattaa viranoimasten ja yliopiston COVID-19 rajoituksia ja suosituksia. Yliopistolla ei suositella järjestettävän muita yleisötilaisuuksia kuin väitöstilaisuuksia vuoden 2020 loppuun asti.

Suomentaja Tero Valkonen haastateltavana jättiurakastaan David Foster Wallacen Päättymätön riemu -romaanin kääntymisestä suomen kielelle. 1100-sivuisesta kulttiromaanista on tullut modernin amerikkalaisen kirjallisuuden ikoni. Haastattelijana on kustantaja Touko Siltala. Osallistuminen edellyttää ilmoittautumista.

Kirjallisuuspiirin vetäjät ja ohjelman suunnittelijat ovat Anna Baijars ja Touko Siltala. Baijars on Gummeruksen toimitusjohtaja ja kustantaja, joka inspiroituu kirjallisuuden lisäksi musiikista, merestä ja kirja-alan muutoksista. Siltala on Kustannusosakeyhtiö Siltalan kustantaja. Pääosan urastaan hän on työskennellyt kotimaisen kaunokirjallisuuden parissa, mutta merkityksellinen käännöskirjallisuus, elämäkerrat ja muistelmat sekä suomalainen historiantutkimus kiinnostavat yhä enemmän.

Suoratoistolinkki julkaistaan tällä sivulla sekä lähetetään kaikille ilmoittautuneille lähempänä tilaisuutta.

Ma 30.11.2020 klo 17.00-18.00, Porthania sali PII, Yliopistonkatu 3.


Samanlaisia tapahtumia


Kuva: Perttu Saksa

Kirjallisuuspiiri: Meri Valkama

Kirjallisuuspiirissä on vieraana toimittaja ja kirjailija Meri Valkama. Hän keskustelee uunituoreesta teoksestaan Perinnönjako – Keskusteluja Tarja Halosen politiikasta (S&S 2024), joka on rehellinen ja silmiä avaava katsaus presidentti Tarja Halosen..
Kuva: Liisa Takala

Kirjallisuuspiiri: Leena Krohn

Finlandia-palkitun kirjailija Leena Krohnin laaja tuotanto sisältää romaaneja, lastenkirjoja, novelleja ja esseitä. Hänen tuorein teoksensa Sydänystävä (Teos 2024) on runomuotoon kirjoitettu ajaton lastenkirja ulkopuolisuudesta ja ystävyyden voimasta...