ALUMNERNA DELTAR I GULISÄVENTYRET 2019

”En fantastiskt kombination av nytta och nöje, LinkedIn är nyttigt för alla!”

Alumnerna deltog även i år den 27.9.2019 på Gulisäventyret som samlade 4000 gulnäbbar. Studentkåren vid Helsingfors universitet HUS samlade ihop studentorganisationer, universitetets representanter och andra samarbetsparter som arrangerade kontroller för gulislagen runtomkring i Helsingfors.

Alumnerna förvandlade gulisarna från kassapersonal till försäljningsproffs och lärarvikarier till pedagogiska stjärnor vid alumnernas fartfyllda LinkedIn Superheroes kontroll. Tanken var att uppmärksamma studerandena på att plattformen LinkedIn har en viktig roll inom studerandenas framtida arbetssökning – hur lyfter man fram sina styrkor för att hitta drömjobbet?

”Trots att kontrollen är på skoj får den studerande ändå bekanta sig med LinkedIn på ett roligt och lärorikt sätt”, sammanfattade en frivillig alumn.

Under kvällen fick vi t.ex. hör om en kägla som ville bli ett  bowlingklot. Käglans motto var att hen faller ofta – men alltid reser sig. Gulisarna satsade alltså på företagsamhet och ihärdighet som två viktiga egenskaper. Kontrollen leddes av de frivilliga alumnerna Henri Blom, Johanna Juusela, Irene Jäämaa, Hilkka karvinen, Anneli Kihlström och Maria Saarikoski. Ett stort tack till de frivilliga! Kontrollen bjöd på skratt, stoj och lärdomar!

”Ett riktigt roligt evenemang, skojigt att träffa gulisar och andra alumner i en avslappnad omgivning.”