Kaikki alumnimatkat

Seuraamme COVID-19 tilannetta ja toimimme viranomaisten suositusten mukaisesti. Lisätietoa matkatoimistolta alumni@axtours.fi tai puhelimitse 040 483 4950.

(PERUTTU) Kieh­to­va Li­ba­non 17.-24.10. sekä 24.-31.10.2020

Beirut

Molemmat Libanonin matkat on peruttu (10.8.2020). Matkatoimisto on ilmoittanut asiasta suoraan matkan varanneille.

Välimeren Helmi, myrskyisän lähihistorian kokenut Libanon, on upea vierailukohde. Alumniyhdistys järjestää matkan Libanoniin 17.–24.10. ja 24.–31.10.2020. Maalla on pitkä ja rikas historia, ja se on täynnä kiehtovia nähtävyyksiä ja elämyksiä. Libanonin pääkaupunki, Lähi-idän Pariisiksi kutsuttu Beirut, on maahan tutustumiselle täydellinen tukikohta. Kaupunki on yksi Lähi-idän kansainvälisimmistä ja vapaamielisimmistä suurkaupungeista. Libanonin matko-jen asiantuntijaoppaana toimii Helsingin yliopiston assyriologian dosentti Raija Mattila, joka toimii vielä kevään ajan Suomen Lähi-idän instituutin johtajana Beirutissa. Maa tarjoaa monenlaisia erilaisia nähtävyyksiä kuten esim. antiikin roomalaiskaupunki Baalbek, jossa sijaitsee Bacchuksen temppeli, maan eteläosassa sijaitseva Tyroksen kaupunki, joka on tunnettu mosaiikkikaduistaan ja antiikin ajan suuresta hippodromista sekä pohjoisessa sijaitseva Tripolin rannikkokaupunki, joka on tunnettu makeisistaan ja perinteisistä oliivisaippuoistaan.

(PERUTTU) Uusi­vuo­si Wie­nis­sä 28.12.2020-1.1.2021

Wien

Wienin matka on peruttu (24.9.2020). Matkatoimisto on ilmoittanut asiasta suoraan matkan varanneille.

Tule mukaan juhlimaan uuttavuotta 2021 Wieniin alumnien  seurassa. Matka huipentuu uudenvuodenaattona maailmankuuluun konserttiin ja sen jälkeen järjestettäviin tanssiaisiin Hofburgin satulinnassa. Konserttia edeltävinä päivinä tutustumme muuhun Wienin tarjoamaan ensiluokkaiseen kahvila- ja rakennuskulttuuriin unohtamatta Wiener Volksoperaa, Heurigen-iltaa, Sacher-kakkuja ja Lipizzanhevosia.

Wienin filharmonikkojen uudenvuoden konsertti (saks. Neujahrskonzert der Wiener Philharmoniker) on joka vuosi uudenvuodenaattona ja uudenvuodenpäivänä järjestettävä klassisen musiikin konsertti, joka pidetään Wienin musiikkiystävien seuran konserttitalon Suuressa musiikkiyhdistyssalissa Wienissä, Itävallassa. Konsertissa Wienin filharmonikot esittävät itävaltalaisen Straussin säveltäjäsuvun musiikkia, mutta myös muiden itävaltalaissäveltäjien teoksia. Uudenvuoden konsertti on järjestetty vuodesta 1941 ja se on televisioitu 1950-luvulta alkaen. Televisiointia seuraa 50 miljoonaa ihmistä 72 maassa ympäri maailman, mukaan lukien Suomi.

Seuraamme COVID-19 tilannetta ja toimimme viranomaisten suositusten mukaisesti. Tämä matka on edelleen voimassa. Lisätietoa matkatoimistolta alumni@axtours.fi tai puhelimitse 040 483 4950.

Tiedustelut ja varaukset matkatoimistolta.

Ecuador ja Galapagossaaret 5.-20.11.2021

Koe Ecuadorin värikkäät kaupungit ja villit luonnonpuistot sekä Galapagossaarten kesyttämätön, eristynyt maailma ainutlaatuisella alumnimatkalla.

Ecuador, joka sijaitsee päiväntasaajan äärellä Etelä-Amerikan Tyynenmeren rannikolla, on vaikuttavien tulivuorien ja rehevien sademetsien maa. Monimuotoinen kulttuuri näkyy kirkoissa, rakennuksissa, aukioilla sekä värikkäillä markkinoilla. Matkan aluksi tutustumme Ecuadorin monipuoliseen kulttuuriin, syrjäisiin luonnonpuistoihin ja Espanjan siirtomaa-ajan muovaamiin eläväisiin kaupunkeihin, joissa sukelletaan myös cañarien ja inkojen muinaiseen maailmaan.

Galapagossaaret on koti maailman kiehtovimmille villieläimille. Täällä voit päätyä kasvotusten jättiläiskilpikonnien kanssa, voit nähdä sinijalkasuuloja parin metrin etäisyydeltä sekä uida leikkisten delfiinien ja merileijonien kanssa. Eristyneet saaret upeine snorklausvesineen ovat todellinen aarreaitta kaikille luonnon ystäville. Oppaina Galapagossaarilla toimivat vastuulliseen matkailuun erikoistuneen Santa Cruz II -aluksen seitsemän eri alueisiin perehtynyttä luonnontieteilijää. Alus hyödyntää kestävän kehityksen purjehdusteknologiaa, joka suojelee saarten herkkää ekosysteemiä.

Seuraamme COVID-19 tilannetta ja toimimme viranomaisten suositusten mukaisesti. Tämä matka on edelleen voimassa. Lisätietoa matkatoimistolta alumni@axtours.fi tai puhelimitse 040 483 4950.

Tiedustelut ja varaukset matkatoimistolta.

Sisilia – Välimeren sulatusuuni 9-17.10.2021

Alumniyhdistyksen jäsenet matkaavat Syrakusaan ja Palermoon 9-17.10.2021 tutustumaan Välimeren antiikin historiaan. Mukana matkalla on Christine ja Göran Schildtin säätiön puheenjohtaja Thomas Thesleff. Sisilia on ollut historian aikana sekä suurten sivilisaatioiden keskipiste että laiminlyöty siirtokunta. Sieltä on lähdetty maailmalle ja sinne on asetuttu asumaan. Välimeren tapahtumat ja vallanpitäjät ovat muokanneet alueen kulttuuriperintöä ja vaikuttaneet alueen vaurauteen. Vaikka Sisilia on nykyään vakiintunut osaksi Italiaa, sillä on edelleen autonominen asema ja oma kulttuuri. Matka on osa säätiön ja yhdistyksen yhteistyössä järjestettyä luentosarjaa.

Seuraamme COVID-19 tilannetta ja toimimme viranomaisten suositusten mukaisesti. Tämä matka on siiretty vuodella eteenpäin 9-17.10.2021 (alkuperäinen ajankohta 10.-18.2020). Lisätietoa matkatoimistolta alumni@axtours.fi tai puhelimitse 040 483 4950.

Tiedustelut ja varaukset matkatoimistolta.

Tulevat alumnimatkat

Khiva

31.3-14.4.2021 Legendaarinen Silkkitie Almatysta Ašgabatiin
Reittimme: Almaty, Turkestan, Taškent, Shahrisabz, Samarkand, Khiva, Buhara, Merv, Ašgabat
Matkareitillä tutustutaan legendaarisen Silkkitien moninaisiin kulttuureihin ja lukuisiin historiallisiin kohteisiin, joista jopa seitsemän on UNESCOn maailmanperintökohteita. Matka ulottuu Kaspianmereltä Tienšanin vuorijonolle ja Keski-Aasian maihin Kazakstaniin, Uzbekistaniin ja Turkmenistaniin, jotka tarjoavat rikasta historiaa ja kulttuuria, jota voi maistella kiehtovalla matkalla The Orient Silk Road Express -yksityisjunan kyydissä.

Ruskamatka Japaniin loka-marraskuu 2021

Kaukaiset Marquesas-saaret alkuvuosi 2022
Tahitin Marquesas-saaret ovat se osa Polynesiaa, joka sijaitsee kaukana turistivirroista. Alumnimatka on jännittävä seikkailu taiteilija Paul Gauguinin maisemiin. Risteilyaluksella, jolla matkustamme 13 päivän ajan Polynesian ainutlaatuisessa saaristossa Tyynellämerellä, luennoivat amerikkalainen taidehistorioitsija Caroline Boyle-Turner sekä antropologi Mark Eddowes.

21.1-1.2.2021 Risteily Gambia-joella läpi Senegalin ja Gambian SIIRRETTY vuodelle 2022
Tutustumme Gambian kaupunkeihin sekä maaseutuun Harmony V -risteilyaluksen matkassa. Risteilyn lopuksi vietämme kaksi päivää Dakarin -kaupungissa tutustuen sen historiaan ja kaupungin elämään.

19.-28.2-2021 Etelä-Intia, Keralan alue SIIRRETTY vuodelle 2022
Vierailemme Bangaloressa, Kochissa ja Kumarakomissa. Asiantuntijana matkalla Anja Snellman. Matkaa on mahdollista jatkaa Anjan kanssa Marariin, jossa keskitytään virkistäytymiseen, joogaan ja hyvinvointiin.

(päivitetty 5.8.2020)