ALUMNI AMBASSADOR -TJÄNSTEN

Alumn Ambassadörer är medlemmar i Alumnföreningen som hjälper studerande att förbereda sig och hitta jobb, genom att dela med sig av sin kunskap och erfarenhet i arbetslivet. Alumn Ambassadörer kan hjälpa med att svara på studerandes frågor, identifiera studerandes kunskaper, tipsa om arbets- och praktikplatser eller granska meritförteckningar (CV). Kontakten sker på LinkedIn, vilket möjliggör att parterna kan ha kontakt oberoende av plats och då det passar dem bäst.

Alumn Ambassadör-verksamheten är snabbare och lättare än traditionellt mentorskap: alumnen förbinder sig inte till ett långvarigt engagemang och verksamheten förutsätter ingen förhandsutbildning. Det finns endast två krav på Ambassadörerna: de måste ha en profil på LinkedIn och de måste förbinda sig att svara på de meddelanden de får – om så bara genom att säga “jag inte hinner hjälpa just nu”.

Alumn Ambassadör-verksamheten har varit på paus de senaste åren, men vi startar åter under 2023 och alla ivriga alumner är välkomna med! Läs mera och anmäl dig som Alumn Ambassadör nedan eller ta kontakt med föreningens kontor. En del av informationen nedan kan vara föråldrad men uppdateras under 2023.

Varför är det viktigt?

Unga, akademiskt utbildade människor sysselsätts inte alltid med arbete som fullständigt motsvarar...

Studerande, kom med här!

Med hjälp av Alumni Ambassador -tjänsten kan du ta kontakt med våra ambassadörer, d.v.s. alumner...

LinkedIn

Alumnföreningens LinkedIn-grupp fungerar som en portal för arbete och karriär för universitetets...

Alumn, kom med här!

Som ambassadör för tjänsten är du i kontakt med studerande och hjälper dem att effektivt hitta...

Detta kan också intressera dig

Leijona

MEDLEMSFÖRMÅNER

Alumnföreningen har valt en samling intressanta och etiska samarbetspartners, varav flera fungerar i tätt samarbete med universitetet. Bekanta dig med medlemsförmånerna eller föreslå en ny medlemsförmån.

meren_lumo_kuvaaja_juha_nurminen

AKADEMISKT VOLONTÄRARBETE

Medlemmarna i Alumnföreningen har mycket specialkunnande som kan gynna universitetet. Föreningens kontor kopplar ihop de rätta personerna med de olika volontäruppdragen. 

kultareunakuva_2000px_mv_fi

ALUMNIKAUPPA.FI

Alumnföreningen har en egen nätbutik. I butiken säljs alumnprodukter som evenemangsbiljetter, alumnpins, overallmärken, vinglas och adresser.