Sisilia – Välimeren sulatusuuni 21.–28.10.2023

Sicilia

Alumniyhdistyksen jäsenet viettävät loppusyksystä Sisiliassa viikon jäljittääkseen kreikkalaisia, foinikialaisia, arabialaisia, bysanttilaisia ja normannien vaikutteita. Keskeinen sijainti ja runsaat luonnonvarat ovat vuosien saatossa antaneet Sisilialle strategisen aseman Välimeren kauppareiteillä ja merenkulussa. Saaren merkitys on vaihdellut, se on ollut suuren sivilisaation keskeinen alue ja toisinaan laiminlyöty siirtokunta. Muuttoliike on suuntautunut välillä saarelle ja välillä taas saarelta pois.

Ulkoiset tapahtumat ja Sisiliaan saapuneet uudet hallitsijat ovat vaikuttaneet sekä hyvinvointiin että kulttuuriperintöön. Vaikka Sisilia on nykyään vakiintunut osaksi Italiaa, sillä on edelleen autonominen asema ja oma kulttuuri. Erilaisten ihmisvirtojen jättämät jäljet tekevät Sisiliasta monipuolisen ja palkitsevan matkakohteen. Matkan asiantuntijana on Thomas Thesleff.

Matka on täynnä, mutta voit kysellä peruutuspaikkoja matkatoimistolta: alumni@axtours.fi tai +358 40 483 4950. (Päivitetty 13.6.2023)