Oförglömliga Irland 10-14.11.2023

riverdance

Alumnföreningen vid Helsingfors universitet åker på en långhelg till det minnesvärda Dublin. Under resans gång bekantar vi oss under ledning av vår finskspråkiga lokalguide med, både Irlands och Dublins historia och kultur samt med lokala mikrobryggerier och whiskeydestillerier. Vi besöker bland annat den berömda Book of Kells -utställningen på Trinity college, Irlands äldsta universitet, det kända Irländska litteraturmuseet och Irlands nationalgalleri.

Vi besöker också Russborough Manor, där en känd konstsamling från 1700-talet finns. Vi åker söder om Dublin genom det lummiga grevskapet Wicklow till Glendalough klosterruin och besöker Irlands botaniska trädgård. Vi smakar på öl från olika mikrobryggerier, Irländsk whisky och njuter av irländsk musik och lokal riverdance under en pubkväll. I Dublin har du också tid för shopping och avkoppling. Det finns flera trevliga pubar och kaféer på de många sidogatorna runt shopping-gatan Grafton Street och den berömda Stephens Green-parken ligger också precis intill shopping-gatan.

Denna alumnresa ordnas i samarbete med resebyrån SoileTours. Bokningar och förfrågningar: SoileTours/Anne Nordström, info@soiletours.com eller 09-41 29 344.