KOMMANDE ALUMNRESOR

31.3-14.4.2021 Den legendariska Sidenvägen från Almaty till Ašgabat
Vår rutt: Almaty, Turkestan, Taškent, Shahrisabz, Samarkand, Khiva, Buhara, Merv, Ašgabat
Under vår resa bekantar vi oss med den legenadriska Sidenvägens mångfaldiga kulturer och otaliga historiska platser, varav hela sju stycken står på listan över UNESCOs världsarv. Rutten går från Caspiska havet till bergskedjan Tienšan samt till de centralasiatiska länderna KazakstanUzbekistan och Turkmenistan med sin rika historia och kultur som vi får ta den av på under resan med privattåget The Orient Silk Road Express.

Ruskaresa till Japan i oktober-november 2021

De fjärran Marquesas-öarna början av 2022
Marquesas-öarna är den del av Polynesien som inte berörs av massturism. Alumnresan är ett spännande äventyr i konstnären Paul Gauguins fotspår. Vi färdas i 13 dagar genom Polynesiens unika skärgård i Stilla Havet, med kryssningsfartyget m/s Paul Gauguin. På fartyget föreläser den amerikanska konsthistorikern Caroline BoyleTurner och antropologen Mark Eddowes.

21.1-1.2.2021 Kryssning på Gambia-floden genom Senegal och Gambia
Vi bekantar oss med både städer och landsbygden i Gambia på kryssningsfartyget Harmony V. I slutet av kryssningen tillbringar vi två dagar i staden Dakar och bekantar oss med dess historia och med stadslivet.

19.-28.2-2021 Syd-Indien, Kerala FLYTTAD till 2022
Vi besöker BangaloreKoch och Kumara. Sakkunnig Anja Snellman följer med på resan. Det är möjligt att förlänga resan till den 6.3.2020 tillsammans med Anja. Under den delen av resan ligger fokus på avkoppling, välmående och yoga.

(Uppdaterad 14.5.2020)