Tietokirjaklubi: Liv, hälsa och sjukdom

Tietokirjaklubi

Kuva: Elliot Reyna

Ämnet diskuteras av docent och historiker Jaakko Tahkokallio och docent och läkare Kirmo Wartiovaara. Tahkokallios nyutkomna bok Pimeä aika – Kymmenen myyttiä keskiajasta belyser medeltida uppfattningar om livet. Wartiovaaras nya bok Miksi minä? Syöpäsolun tarina behandlar cancer samt dess diagnostik och vård. Moderator är professor Pirjo Hiidenmaa.

Fackboksklubben fokuserar på det mångsidiga utbudet av olika fackböcker och -författare. Hela 80 % av den litterära marknaden består av fackböcker. Helsingfors universitet är den största producenten av facklitteratur i Finland.

Evenmanget sänds även som direktsändning. Länken till direktsändningen hittar du här: https://video.helsinki.fi/unitube/live-stream.html?room=l5

Må 23.11.2020 kl 17, Minerva-torget, Brobergsterassen 5 A


Liknande händelser


Kuva: Linda Tammisto

Facklitteraturklubben: Minna Palmroth och Markku Löytönen

Minna Palmroth är professor i beräkningsfysik vid Helsingfors universitet. Hon är en internationellt hyllad forskare och har fått projektfinansiering från bland annat European Science Council. I sin avhandling, publicerad 2003, forskade Palmroth om intera..
Kuva: Hanna Tarkiainen, Kuvitelmia.

Facklitteraturklubben: Ulla-Maija Forsberg

Fil.dr Ulla-Maija Forsberg, är professor i finsk-ugrisk lingvistik vid Helsingfors universitet. Hon är specialiserad på att studera ordens ursprung. I egenskap av chefredaktör har hon b.la. varit ansvarig för verket Suomen sanojen alkuperä. Forsberg har ..

Facklitteraturklubben: Anu Lahtinen

Fil.dr Anu Lahtinen, är biträdande professor i finsk och nordisk historia. Hon har forskat framförallt i den Svenska periodens historia. Hennes senaste bok, Ebba, kuningattaren sisar, berättar om Ebba Stenbock, som levde på 1500-talet. Boken är baserad p..

Facklitteraturklubben: Petri Paavilainen

FD, Petri Paavilainen är universitetslektor i kognitiv neurovetenskap vid Institutionen för psykologi och talterapi vid Helsingfors universitet. Kognitiv neurovetenskap studerar bearbetning av information i hjärnan, såsom perception, minne, språk och tän..