(FULLSATT) Kulturträff: Amos Rex – Egyptens prakt

Egyptin Loisto1600x1396

Evenemanget är fullsatt (12.10.2020)

Kom med och upptäck skatter från ett forntida Egypten! Amos Rex, Estlands konstmuseum och Museo Egizio visar en tvådelad utställning av forntida egyptisk konst.

Utställningen Egyptens prakt öppnar på två museer samtidigt: på Amos Rex i Helsingfors och på Estlands konstmuseum, Kumu i Tallinn. Den unika, tvådelade utställningen bygger på en av de mest ansedda samlingarna av forntida egyptisk konst och kultur som finns utanför Egypten – Museo Egizios samling i Turin i Italien.

Egyptens prakt visar över 500 föremål från Museo Egizio. Utställningen ger en bild av den egyptiska civilisationens långa historia från dess uppkomst och ända fram till den Ptolemeiska dynastin.  Utställningen kommer också att visa vad den nyaste teknologin kan bidra med i en utställning om det forntida Egypten.

Alumnerna har tre á 20 minuter långa guidade rundturer reserverade vid olika tidpunkter, varefter det är möjligt att bekanata sig med utsällningen på egen hand. De två första guidningarna är på finska och den sista på svenska. Obligatorisk deltagaravgift (7 euro) betalas i Alumnbutiken. Inträdesavgiften till museét betalar du på plats. Inträdesavgiften varierar enligt olika rabattgrupper. Platserna delas ut på basen av betald deltagaravgift, så betala den omedelbart för att garantera din plats.

Tors 15.10.2020 kl. 16.30, 16.45 och 17.00 Amos Rex, Mannerheimvägen 22-24