(FULLSATT) Kulturträff: Amos Rex – Egyptens prakt

Egyptin Loisto1600x1396

Evenemanget är fullsatt (12.10.2020)

Kom med och upptäck skatter från ett forntida Egypten! Amos Rex, Estlands konstmuseum och Museo Egizio visar en tvådelad utställning av forntida egyptisk konst.

Utställningen Egyptens prakt öppnar på två museer samtidigt: på Amos Rex i Helsingfors och på Estlands konstmuseum, Kumu i Tallinn. Den unika, tvådelade utställningen bygger på en av de mest ansedda samlingarna av forntida egyptisk konst och kultur som finns utanför Egypten – Museo Egizios samling i Turin i Italien.

Egyptens prakt visar över 500 föremål från Museo Egizio. Utställningen ger en bild av den egyptiska civilisationens långa historia från dess uppkomst och ända fram till den Ptolemeiska dynastin.  Utställningen kommer också att visa vad den nyaste teknologin kan bidra med i en utställning om det forntida Egypten.

Alumnerna har tre á 20 minuter långa guidade rundturer reserverade vid olika tidpunkter, varefter det är möjligt att bekanata sig med utsällningen på egen hand. De två första guidningarna är på finska och den sista på svenska. Obligatorisk deltagaravgift (7 euro) betalas i Alumnbutiken. Inträdesavgiften till museét betalar du på plats. Inträdesavgiften varierar enligt olika rabattgrupper. Platserna delas ut på basen av betald deltagaravgift, så betala den omedelbart för att garantera din plats.

Tors 15.10.2020 kl. 16.30, 16.45 och 17.00 Amos Rex, Mannerheimvägen 22-24


Liknande händelser


Kulturträff: Franska nya vågen

På Alumnföreningens Kulttuuriträff bekantar vi oss med franska nya vågen på Kino Regina genom en filmvisning och en föreläsning. Först blir det en föreläsning om franska nya vågen (längd 150 min), som ingår i föreläsningsserien Maailman elokuvan..
Kuva: Otto-Ville Väätäinen

Kulturträff: Fanny och Alexander

Fanny och Alexander är en scensättning av Ingmar Bergmans delvis självbiografiska familjesaga från tidigt 1900-tals Sverige. Alexander och hans lillasyster Fanny lever en lycklig barndom mitt i sin färgstarka och bohemiska teaterfamilj, tills deras pappa ..

Kulturträff: Jekyll & Hyde

Den mystiske illgöraren Edward Hyde härjar i London och orsakar ilska, avsky och rädsla. Samtidigt genomför en respekterad läkare, Dr Henry Jekyll, experiment i sitt laboratorium där han försöker förändra människans natur och väsen. Kopplingen mell..

Kulturträff: Nuoret 2023

På Kulturträffen i maj beger vi oss till Konsthallen och se på utställningen Nuoret 2023. Utställningen är en kollektivutställning för unga konstnärer som organiserats i Konsthallen sedan 1939. Den visar upp nya verk av finska konstnärer eller konstn..