Vetenskapsklubben podcast: Kan Mars vara människans framtida hem ?

Kuvituskuva_1200X_Unsplash_C

I detta podcastavsnitt är Astronomiska föreningen Ursa värd och diskussionen handlar om astrobiologi, mänsklighetens framtid och människans möjligheter att leva på andra planeter. I avsnittet medverkar växtvirolog, författare och docent Kirsi Lehto som är specialiserad i astrobiologi och livets uppkomst, docent, astronom Harry Lehto som är specialist inom astrobiologi samt FD, Meteorologiska institutets forskningschef Pekka Janhunen.

Huvudansvarig för Vetenskapsklubben är Vetenskapliga samfundens delegation. Vetenskapsklubben produceras i samarbete med ett stort nätverk av samarbetsparter. Ansvariga för vårens avsnitt är Liikuntatieteellinen Seura, Delegationen för informationsspridning,och Astronomiska föreningen Ursa, även Helsingfors universitets alumnförening deltar i samarbetet.

To 27.5.2021 klockan 12. Anmäl dig så skickar vi länken till podcasten åt dig via e-post


Liknande händelser


Kuva: Anne Haapanen

Vetenskapsklubben: Neuvostoliitto muistoissa ja mielikuvissa

På Vetenskapsklubben i oktober finns möjligheten att fördjupa sig i kollektiva minnen och uppfattningar om Sovjetunionen. Läs mera om programmet här (på finska). Vetenskapsklubbarna arrangeras av Vetenskapliga samfundens delegation. För programinnehåll..
Kuva: Anne Haapanen

Vetenskapsklubben: Uskonto ja pelit

På vetenskapsklubben i november diskuteras hur spelserien Legend of Zelda är kopplade till kristendom. Kan stora livsfrågor analyseras med hjälp av spel? Läs mera om programmet här (på finska). Vetenskapsklubbarna arrangeras av Vetenskapliga samfundens ..