Kirjallisuuspiirin tutkijatiistai: Kari Raivio

Kari Raivio kuva Ari Aalto

Kuva: Ari Aalto

Kirjallisuuspiirin tutkijatiistain vieraaksi saapuu Helsingin yliopiston entinen kansleri ja rehtori Kari Raivio keskustelemassa kirjastaan Maapallo potilaana (Duodecim 2023). Raivio tarkastelee kirjassaan terveyttä planeetan, ihmisen ja yhteiskunnan tasolla. Hän käyttää pääasiallisena lähteenään hallitusten välisen ilmastopaneelin, IPCC:n, laatimia systemaattisia katsauksia ja kriittisiä arviointeja julkaistuista tutkimuksista, mutta esittää myös omia mielipiteitään. Raiviota haastattelee professori Pirjo Hiidenmaa.

Terveys ja sairaus ovat globaaleja kysymyksiä, ja tautien torjumiseksi ja terveyden edistämiseksi tarvitaan kansainvälistä yhteistyötä ja tietojen jakamista. Ihmisten terveyteen vaikuttavat planeettamme ongelmat, kuten ilmastonmuutos, luonnon monimuotoisuuden väheneminen, saasteet, väestönkasvu, markkinatalouden lieveilmiöt ja ylikulutus. Onko poliittinen päätöksenteko ryhdistäytymässä ja kansainvälisen yhteistyö tiivistymässä suurten globaalien katastrofien torjumiseksi?

Kirjallisuuspiirissä kirjailijat ja tutkijat keskustelevat tuoreista teoksistaan. Maanantaisin painopiste on kaunokirjallisuudessa ja tiistaisin esillä ovat Helsingin yliopiston tutkijoiden työhön perustuvat tietokirjat. Kirjallisuuspiirin maanantai-iltojen ohjelman ovat suunnitelleet S&S:n kustantaja Mirjam Ilvas ja Teoksen toimitusjohtaja Nina Paavolainen. Tutkijatiistaiden ohjelmasta vastaavat humanistisen tiedekunnan dekaani, tietokirjallisuuden professori Pirjo Hiidenmaa ja Suomen tietokirjailijat ry:n entinen puheenjohtaja, emeritusprofessori Markku Löytönen.

HUOM: Tapahtuman paikka on vaihtunut alun perin ilmoitetusta. Kirjallisuuspiiri kokoontuu tavalliseen tapaan Porthanian salissa PIII.

Tiistai 28.5.2024 kello 17-18, Porthania PIII (Yliopistonkatu 3). Tapahtumaa voi seurata myös suoratoistona.


Samanlaisia tapahtumia


Kuva: Elliot Reyna

Kirjallisuuspiirin tutkijatiistai: Syyskuu

Syyskuun kirjallisuuspiirin tutkijatiistain vieras täsmentyy elokuussa, jolloin myös tapahtuman ilmoittautuminen avautuu. Kirjallisuuspiirissä kirjailijat ja tutkijat keskustelevat tuoreista teoksistaan. Maanantaisin painopiste on kaunokirjallisuudessa ja t..
Kuva: Elliot Reyna

Kirjallisuuspiirin tutkijatiistai: Lokakuu

Lokakuun kirjallisuuspiirin tutkijatiistain vieras täsmentyy elokuussa, jolloin myös tapahtuman ilmoittautuminen avautuu. Kirjallisuuspiirissä kirjailijat ja tutkijat keskustelevat tuoreista teoksistaan. Maanantaisin painopiste on kaunokirjallisuudessa ja t..
Kuva: Elliot Reyna

Kirjallisuuspiirin tutkijatiistai: Marraskuu

Marraskuun kirjallisuuspiirin tutkijatiistain vieras täsmentyy elokuussa, jolloin myös tapahtuman ilmoittautuminen avautuu. Kirjallisuuspiirissä kirjailijat ja tutkijat keskustelevat tuoreista teoksistaan. Maanantaisin painopiste on kaunokirjallisuudessa ja..
Kuva: Elliot Reyna

Kirjallisuuspiirin tutkijatiistai: Joulukuu

Joulukuun kirjallisuuspiirin tutkijatiistain vieras täsmentyy elokuussa, jolloin myös tapahtuman ilmoittautuminen avautuu. Kirjallisuuspiirissä kirjailijat ja tutkijat keskustelevat tuoreista teoksistaan. Maanantaisin painopiste on kaunokirjallisuudessa ja ..