Akateeminen vapaaehtoistyö

Alumniyhdistyksen jäsenillä on paljon yliopistolle hyödyllistä erityisosaamista. Yhdistyksen toimiston tehtävänä on löytää eri tehtäviin sopivat osaajat. Jokaisesta tehtävästä on olemassa toimeksianto, työnkuvaus sekä toteuttamistapa tiimi-, pari- tai yksilötyöskentelynä. Tehtävään sitoudutaan vuodeksi ja pyynnöstä siitä voi saada työtodistuksen. Vuonna 2019 yhdistyksen jäsenet hoitivat vapaaehtoisina 1000 tuntia erilaisia tehtäviä kumppanuusohjelmissa, työryhmissä, tiedekunnissa ja tapahtumissa. Tarjolla oli strategista suunnittelua, yritysyhteistyötä, mentorointia, viestintää ja luennointia sekä kirjaamista, oikolukua ja rekisterityötä.Jos haluat osallistua akateemiseen vapaaehtoistyöhön vuonna 2021, olet tervetullut mukaan. Täytä lomake ja kerro, millaista työtä olisit valmis tekemään vapaaehtoisena vuonna 2021 nykyisten ja aiempien opiskelijoiden hyväksi ja strategisten tavoitteiden toteuttamiseksi.

Fuksiseikkailu 2021: Alumnirasti

“Loistava yhdistelmä hauskuutta ja hyödyllisyyttä!”

Fuksiseikkailu on Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan järjestämä poikkitieteellinen sukellus opiskelijaelämään, jossa fuksiryhmät kiertävät Helsingin keskustassa sijaitsevia opiskelijajärjestöjen ja yhteistyökumppanien rasteja. Fuksiseikkailu on Suomen suurin uusien opiskelijoiden tapahtuma, ja myös Alumniyhdistys on perinteiseen tapaan mukana omalla rastillaan. Etsimmekin jälleen rastinpitäjiksi säihkyviä alumneja – tule sinäkin mukaan tapaamaan fukseja!

Alumniyhdistyksen rastitehtävä on perinteisesti liittynyt työnhaun aloitteluun ja LinkedIn-profiilin luomiseen – sanomamme on ollut, että alumnit auttavat mielellään opiskelijoita kehittämään omien vahvuuksiensa esilletuomista ja löytämään unelmatyönsä. Jatkammeko hyväksi todetulla linjalla, vai onko sinulla vieläkin parempi idea rastin teemaksi? Kerro se meille ilmoittautumisen yhteydessä, niin päätämme rastin lopullisen sisällön elokuussa.

Fukseja ohjataan 2-3 hengen ryhmissä. Opiskelijoilla on mahdollisuus suorittaa tehtävä suomeksi tai englanniksi. Yhdistyksen rasti on auki neljä tuntia klo 16-20, ja voit ilmoittautua rastinpitäjäksi joko kahdeksi tai neljäksi tunniksi. Tapahtuman järjestämisessä huomioidaan voimassa olevat koronarajoitukset, ja rastin paikka saattaa sen myötä olla ulkotiloissa.

”Todella hauska tapahtuma ja pääsee tapaamaan eri alojen opiskelijoita!”

Torstai 23.9.2021 kello 16-20. Paikka vahvistuu myöhemmin.

Jäsenhankinta

Alumniyhdistykseen liittyy viikoittain kymmenittäin uusia jäseniä. Nykyinen jäsen on mitä paras toiminnan ja jäsenyyden hyötyjen esittelijä. Messuilla ja tapahtumissa viihdymme yhdessä usein laajallakin porukalla tehden jotain samalla hauskaa ja hyödyllistä. Ilmoita halukkuudestasi niin kutsumme sinut mukaan seuraavaan tapahtumaan vahvistamaan vanhoja ja uusia verkostoja. Esittelemme aina tarkasti kampanjan ja autamme sanoituksessa.

Katso tästä joidenkin jäsenten perustelut sille, miksi juuri he ovat aktiivisia jäseniä.

Muistathan, että sähköisessä jäsenkortissa on helppo rekrytointitoiminto nimeltä ”Kutsu ystäväsi jäseneksi”, jonka kautta voit tarjota jäsenyyttä ystävälle tai tutulle kun tiedät että hän on halukas liittymään ja tiedät hänen puhelinnumeronsa. Helppoa ja tehokasta!

Opiskelijoiden työllistyminen ja työelämätaidot

Yliopiston rehtori Jukka Kola: Alumniemme vapaaehtoistyö opiskelijoiden kanssa on todella arvokasta ja pitkävaikutteista nuorisomme tulevaisuuden rakentamistyötä.

Olemme sopineet aktiivisten tiedekuntien, strategisten toimialojen ja yliopiston johdon kanssa niistä toiminta-alueista, joihin alumnien akateeminen vapaaehtoistyö jatkossa keskittyy. Yhdistys asettaa opiskelijan keskiöön tukemalla hänen työllistymistään ja työelämätaitojen kehittymistä. Hankkeissa sadat alumnit jakavat omaa erityisosaamistaan. Keskeisiä yhteistyökumppaneita ovat yliopiston urapalvelut, ylioppilaskunta ja ainejärjestöjen alumni- ja työelämävastaavat. Mentorointi lisääntyy, ja useat tapahtumat – kuten alumnirasti Fuksiseikkailussa, Urafestarit ja After Work -tapahtumat – mahdollistavat kohtaamisia. Lisäksi toteutamme Job Shadowing -ohjelman, osallistumme Urasafareille sekä toistamme Huipulla ja Yhteiskunnassa -kurssin tohtorikoulutettaville. Välitämme aktiivisesti työtä mm. Alumniyhdistyksen oman LinkedIn ryhmän kautta. Ehtisitkö sinä osallistua?

Tapahtumat

Tapahtumissa tarvitaan niin emäntiä ja isäntiä, ilmoittautuneiden kirjaajia, moderaattoreita, puhujia ja järjestelijöitä sekä plaseeraajia. Hallituksen ohjelmatyöryhmä toivoo myös vahvistusta tapahtumien suunnittelutyöhön.

Viestintä

Yhdistys kehittää jatkuvasti viestintäänsä erityisesti niiden jäsenten avulla, jotka tekevät tai ovat työkseen tehneet viestintää. Etsimme erityisesti sosiaalisen median osaajia, LinkedIn innokkaita ja videoviestinnästä kiinnostuneita. Onko sinulla halua kehittää yhdistyksen viestintää?

Tarvitsemme mm. jäsenkirjeen ja -viestien oikolukijoita sekä Facebook ja LinkedIn aktiiveja. Alumniyhdistyksen hallituksen viestintätyöryhmä toivoo myös viestinnästä kiinnostuneita jäseniä mukaan työpajoihinsa.

Toimistotyö

Alumniyhdistyksen toimistolla on useita vapaaehtoistehtäviä; osoitetietoja pitää päivittää, kuoria täyttää ja postittaa, tuotteita jakaa, tekstejä oikolukea ja todistuksia tulostaa. Jos sinä olet käytännönläheinen ihminen tai jos teillä on porukka, joka voisi tulla tekemään hommia tunnin tai kaksi torstaisin iltapäivällä tai illan suussa olet tervetullut / olette tervetulleita mukaan!

Yliopistoyhteistyö ja kumppanuudet

Alumniyhdistyksen keskeisiä yhteistyökumppaneita ovat yliopiston urapalvelut, ylioppilaskunta ja ainejärjestöjen alumni- ja työelämävastaavat. Yhdessä määrittelemme mitä haluamme tehdä, milloin ja miten. Yhteistyössä olemme tehneet fantastisia hankkeita kuten Huipulla ja yhteiskunnassa kurssi, Rakentava Kumppanuus-hanke, kaksoisjäsenyydet, Promootion ystävät ja HYMY ryhmä sekä useita muita.

Alumnit mukana Fuksiseikkailussa 2019

Loistava yhdistelmä hauskuutta ja hyödyllisyyttä, LinkedInistä on hyötyä kaikille!”

Alumnit jalkautuivat jälleen tuoreiden fuksien joukkoon 4 000 osallistujan Fuksiseikkailussa 27.9.2019. Helsingin yliopiston ylioppilaskunta HYY keräsi opiskelijajärjestöt, yliopiston edustajat ja yhteistyökumppanit yhteen toiminnallisille rasteille, joilla fuksit seikkailivat ympäri Helsinkiä. Alumnit tekivät lähimarketin kassoista myynti­ tykkejä ja sijaisopettajista kasvatustieteen tähtiä vauhdikkaalla LinkedIn Superheroes ­rastilla. Opiskelijoita heräteltiin LinkedIn­alustan tärkeään rooliin tulevaisuuden työnhaussa – miten omia hyviä puolia voi tuoda esiin ja löytää sen oman unelmatyön.

”Vaikka varsin leikkimielinen rasti onkin, tutustut­ taa se varmasti opiskelijat hauskalla tavalla Linked­ Iniin”, tiivisti eräs vapaaehtoisista. Kahdella suorituspisteellä fuksiryhmät saivat luoda unelmiensa LinkedIn­profiilin joko ryhmän jäsenelle tai kokonaan kuvitteelliselle hahmolle. Alumnien ohjauksella ryhmät loivat profiilit ja esittelivät ne rohkeasti. Pääsivätpä hahmot myös vastaamaan alumnien tiukkoihin kysymyksiin osaamisestaankin. Rasti oli myös suunnattu kansainvälisille opiskelijoille, joita kävi rastilla usean joukkueen verran.

Illan aikana päästiin esimerkiksi kuulemaan keilasta, joka halusi ryhtyä keilapalloksi. Keilan mottona oli, että hän kaatuu usein, mutta nousee aina ylös. Fuksit siis painottivat profiilissaan yritteliäisyyttä ja peräänantamattomuutta tärkeinä ominaisuuksina. Rastilla olivat mukana vapaaehtoisina alumneina Henri Blom, Johanna Juusela, Irene Jäämaa, Hilkka karvinen, Anneli Kihlström ja Maria Saarikoski. Kiitos vapaaehtoisille, rastilla riitti ääntä, naurua ja oppimista!

”Todella hauska tapahtuma ja pääsee tapaamaan eri alojen opiskelijoita!”

Lisätietoja

Alumnitoimisto koordinoi vapaaehtoistoimintaa ja tukee ja auttaa kaikkia vapaaehtoisia. Lisätietoa saat toimistolta arkisin 13-15 numerosta +358 50 415 6798 tai sähköpostitse: hy@alumniyhdistys.fi