(TÄYNNÄ) Kulttuuritreffit: Amos Rex – Egyptin Loisto näyttely

Egyptin Loisto1600x1396

Tapahtuma on täynnä (12.10.2020).

Tule mukaan tutustumaan Muinaisen Egyptin aarteisiin! Amos Rex, Viron taidemuseo ja Museo Egizio järjestävät suuren kaksoisnäyttelyn muinaisen Egyptin taiteesta.

Egyptin loistonäyttely jalkautuu samanaikaisesti kahteen tilaan – Helsingin Amos Rexiin sekä Tallinnan Kumu-taidemuseoon. Harvinainen kaksiosainen näyttely pohjautuu Italian Torinossa toimivan Museo Egizion kokoelmaan, joka on yksi tärkeimmistä muinaisen Egyptin taiteen ja kulttuurin kokoelmista Egyptin ulkopuolella.

Näyttelyyn tuodaan yli 500 esinettä Museo Egiziosta kertomaan Egyptin korkeakulttuurista sen pitkän historian varrelta aina sivilisaation ensivaiheista Ptolemaiosten valtakauteen. Näyttelyssä nähdään myös, mitä tasoja uusimmat teknologiat voivat tuoda muinaisen Egyptin näyttelyyn.

Alumneille on varattu kolme 20 minuutin pituisia opastusta kolmena eri ajankohtana, jonka jälkeen näyttelyyn voi tutustua itsenäisesti. Kaksi ensimmäistä opastusta ovat suomeksi ja kolmas on ruotsiksi. Pakollinen osallistumismaksu 7 euroa maksetaan Alumnikauppaan. Museon sisäänpääsymaksu maksetaan omatoimisesti paikan päälllä. Hinta vaihtelee eri alennusryhmien mukaan.
Paikat jaetaan maksettujen osallistumismaksujen mukaan, joten käy maksamassa se välittömästi.

To 15.10.2020 klo 16.30, 16:45 ja 17.00, Amos Rex, Mannerheimintie 22-24


Samanlaisia tapahtumia


Kulttuuritreffit: Meren muisti – Havets minne

John Nurmisen Säätiö ja Helsingin yliopiston alumniyhdistys järjestävät valokuvallisen keskustelutilaisuuden saaristoluonnon kauneudesta ja haavoittuvaisuudesta. Tilaisuudessa pääset näkemään Raimo Sundelinin upeita kuvia ja kuulemaan tarinoita niid..

Kulttuuritreffit: Red Nose Companyn Frankenstein

Tämä teatteriesitys sopii mainiosti niin alumneille kuin lapsillekin! Mary Shelleyn luomiin hahmoihin perustuva Frankenstein on musikaalinen komedia, jossa leikitellään jännityksen elementeillä – Red Nose Companylle tuttuun tapaan klovnerian keinoin. T..