(TÄYNNÄ) Kulttuuritreffit: Amos Rex – Egyptin Loisto näyttely

Egyptin Loisto1600x1396

Tapahtuma on täynnä (12.10.2020).

Tule mukaan tutustumaan Muinaisen Egyptin aarteisiin! Amos Rex, Viron taidemuseo ja Museo Egizio järjestävät suuren kaksoisnäyttelyn muinaisen Egyptin taiteesta.

Egyptin loistonäyttely jalkautuu samanaikaisesti kahteen tilaan – Helsingin Amos Rexiin sekä Tallinnan Kumu-taidemuseoon. Harvinainen kaksiosainen näyttely pohjautuu Italian Torinossa toimivan Museo Egizion kokoelmaan, joka on yksi tärkeimmistä muinaisen Egyptin taiteen ja kulttuurin kokoelmista Egyptin ulkopuolella.

Näyttelyyn tuodaan yli 500 esinettä Museo Egiziosta kertomaan Egyptin korkeakulttuurista sen pitkän historian varrelta aina sivilisaation ensivaiheista Ptolemaiosten valtakauteen. Näyttelyssä nähdään myös, mitä tasoja uusimmat teknologiat voivat tuoda muinaisen Egyptin näyttelyyn.

Alumneille on varattu kolme 20 minuutin pituisia opastusta kolmena eri ajankohtana, jonka jälkeen näyttelyyn voi tutustua itsenäisesti. Kaksi ensimmäistä opastusta ovat suomeksi ja kolmas on ruotsiksi. Pakollinen osallistumismaksu 7 euroa maksetaan Alumnikauppaan. Museon sisäänpääsymaksu maksetaan omatoimisesti paikan päälllä. Hinta vaihtelee eri alennusryhmien mukaan.
Paikat jaetaan maksettujen osallistumismaksujen mukaan, joten käy maksamassa se välittömästi.

To 15.10.2020 klo 16.30, 16:45 ja 17.00, Amos Rex, Mannerheimintie 22-24


Samanlaisia tapahtumia


Kuva: Otto-Ville Väätäinen

Kulttuuritreffit: Fanny ja Alexander

Fanny ja Alexander on näyttämösovitus Ingmar Bergmanin osittain omaelämäkerrallisesta sukusaagasta 1900-luvun alun Ruotsista. Alexander ja hänen pikkusiskonsa Fanny elävät onnellista lapsuutta värikkään ja boheemin teatterisukunsa keskellä, kunnes ..

Kulttuuritreffit: Jekyll & Hyde

Salaperäinen pahantekijä Edward Hyde riehuu Lontoossa aiheuttaen vihaa, inhoa ja pelkoa. Samaan aikaan kunnioitettu lääkäri, tohtori Henry Jekyll tekee laboratoriossaan kokeita, joilla hän pyrkii muuttamaan ihmisen luonteen ja olemuksen. Jekyllin ja Hyde..

Kulttuuritreffit: Nuoret 2023

Toukokuun Kulttuuritreffeillä suuntaamme Taidehalliin tutustumaan Nuoret 2023 -näyttelyyn. Nuoret-näyttely on vuodesta 1939 Taidehallissa järjestetty nuorten taiteilijoiden yhteisnäyttely, joka esittelee suomalaisten tai Suomessa asuvien alle 35-vuot..