Kulttuuritreffit: Jäniksen vuosi

Jäniksen vuosi Kansallisteatteri

Joulukuun Kulttuuritreffeillä suuntaamme Kansallisteatteriin, jossa Arto Paasilinnan rakastetuin romaani nähdään tuoreena näyttämösovituksena. Jäniksen vuosi on hullunkurinen, vilpitön ja haikea aikuisten teatterisatu vapaudesta ja kohtalon kummallisista koukeroista. Tarinassa Kaarlo Antero Vatanen on hermoromahduksen partaalla. Vaikka hänellä on työ, rahaa ja puoliso, mikään ei tunnu enää miltään. Elämä heittää Vatasen tielle Jäniksen ja alkaa omituinen reissu, joka vie miehen ja Jäniksen turuille ja toreille, takametsiin ja sivupoluille Arto Paasilinnan Suomeen – maahan, jossa elää Euroopan onnellisin ja kummallisin kansakunta.

Vahvalle näyttelijäntyölle rakentuvassa komediassa nähdään Tommi Korpela Vatasen roolissa, Marja Salo Jäniksena sekä muissa rooleissa Heikki Pitkänen, Sari Puumalainen ja Juha Varis. Esityksen ohjaa Kristian Smeds, joka on yksi Suomen kansainvälisesti menestyneimmistä teatteriohjaajista. Hän on ohjannut Kansallisteatterissa aiemmin mm. esitykset Tuntematon sotilas, Jumala on kauneus, Tabu sekä Karpolla on asiaa, ja hänelle on ensimmäisenä pohjoismaalaisena ohjaajana myönnetty European Theatre Prize for New Theatrical Realities -palkinto vuonna 2011.

Alumneille on varattu lokakuussa ensi-iltansa saavaan esitykseen 120 paikkaa vähintään 18 % alennuksella. Lopullinen hinta varmistuu elokuussa, jolloin myös ilmoittautuminen tapahtumaan avautuu.

Keskiviikko 4.12.2024 kello 19, Kansallisteatterin Suuri näyttämö (Läntinen Teatterikuja 1).


Samanlaisia tapahtumia


Kuva: Ola Kolehmainen © Paimio Sanatorium Foundation

Päiväretki: Paimion parantola 21.8. ja 28.8.

Alumniyhdistyksen syyskauden avaa tänäkin vuonna päiväretki eteläsuomalaiseen kulttuurikohteeseen, ja tällä kertaa lähdemme tutustumaan Paimion parantolaan. Alvar ja Aino Aallon suunnittelema rakennus valmistui tuberkuloosiparantolaksi vuonna 1933. Par..
Kuva: Stefan Bremer

Kulttuuritreffit: Oopperan kummitus

Alumniyhdistyksen kulttuurisyksyn avaa Andrew Lloyd Webberin rakastettu klassikkomusikaali Oopperan kummitus, jota on esitetty Kansallisoopperan päänäyttämöllä loppuunmyydyille katsomoille jo yli sata kertaa. Klassisen musiikin elementtejä populaarimusi..
Kuva: Juliana Harkki

Kulttuuritreffit: Maria Ylipää & Ystävät

Lokakuun Kulttuuritreffeillä suuntaamme Espoon kulttuurikeskukseen kuuntelemaan monipuolisena näyttelijänä ja laulajana tunnettua upeaäänistä Maria Ylipäätä. Yhdessä unelmatrionsa (Marzi Nyman, Niko Kumpuvaara ja Ville Herrala) kanssa Ylipää tarjo..
Tove Jansson: Lintu sininen, 1953 (yksityiskohta). © Tove Janssonin kuolinpesä. Kuva: HAM / Maija Toivanen.

Kulttuuritreffit: Tove Jansson – Paratiisi

Marraskuun Kulttuuritreffeillä suuntaamme Helsingin taidemuseo HAMiin tutustumaan pari viikkoa aiemmin avautuvaan Tove Janssonin (1914–2001) näyttelyyn. Paratiisi-näyttely esittelee Janssonin julkisiin tiloihin 1940- ja 1950-luvuilla toteuttaman seinämaa..