Helsingin yliopisto – Studia Generalia: Rat­kai­see­ko tie­de maa­il­man on­gel­mat?

studia-generalia-2021pieni

Grande finale! Jos tutkija saisi päättää, miten maailma pelastettaisiin? Miten tutkittu tieto jalostuu sivistykseksi ja toiminnaksi – maailman parhaaksi?
Luennon puhujat ovat:

Pirjo Hiidenmaa (tietokirjallisuus): Tiedon tie tarvitsijalle
Teemu Roos (tekoäly): TeknologiaPandoran lipas vai runsaudensarvi?
Petteri Taalas (meteorologia) & Markku Kulmala (ilmakehätieteet): Ratkaiseeko tiede ilmastonmuutoksen?

Kaikille avoin viisiosainen verkkoluentosarja Studia Generalia järjestetään 2.3.–6.4.2021. Luentoja voi seurata myös jälkikäteen tallenteina.

Luentosarja on osa Tutkitun tiedon teemavuoden 2021 ohjelmaa ja Helsingin yliopiston Avoin yliopisto järjestää sen yhdessä Säätiöt ja rahastot ry:n kanssa.

Ti 6.4.2021 kello 17-19. Linkki suoratoistoon julkaistaan Avoimen yliopiston verkkosivulla

Talous ja humanismi

Ideat muokkaavat maailmaa ja ne ovat muovanneet myös taloudellista todellisuutta. Ilman kristinuskoa, uskonpuhdistusta, valistusta ja hyvinvointivaltion ideaa markkinatalous ei olisi kehittynyt nykyisenlaiseksi. Siksi talouden ymmärtämiseksi tarvitaan kultt..
Kuva: Jani Laukkanen