Helsingin yliopisto – Studia Generalia: Tiedon ja tieteen rajat

studia-generalia-2021pieni

Tiede on pisimmälle hioutunut keinomme ymmärtää maailmaa. Tieto ympäröi meitä kaikkialla. Mutta missä menevät sen rajat? Onko kysymyksiä, joiden vastauksia emme saa koskaan tietää? Tieto on valtaa – mutta kuka päättää, mitä tietoa saa etsiä? Luennon puhujat ovat:

Aku Visala (systemaattinen teologia):
Tiedolliset hyveet – kuinka ylittää oman tiedon rajat
Aleksi Vuorinen (alkeishiukkasfysiikka ja astrofysiikka):
Mitä tiedämme ja mitä emme – fyysikon näkökulma
Sonja Koski (biologinen antropologia):
Ihmisyyden ydin – mitä apinat kertovat meistä?

Kaikille avoin viisiosainen verkkoluentosarja Studia Generalia järjestetään 2.3.–6.4.2021. Luentoja voi seurata myös jälkikäteen tallenteina.

Luentosarja on osa Tutkitun tiedon teemavuoden 2021 ohjelmaa ja Helsingin yliopiston Avoin yliopisto järjestää sen yhdessä Säätiöt ja rahastot ry:n kanssa.

Ti 2.3.2021 kello 17-19. Linkki suoratoistoon julkaistaan Avoimen yliopiston verkkosivulla.

Kuva: Susanna Kekkonen

Vuoden Alumnin juhlaluento: Hannele Cantell

Helsingin yliopiston alumniyhdistyksen kevät huipentuu perinteiseen tapaan Vuoden Alumnin juhlaluentoon. Kaikille avoimen yleisöluennon pitää Alumniyhdistyksen Vuoden Alumniksi 2024 valitsema maantieteen didaktiikan vanhempi yliopistonlehtori, kasvatustiet..
Kuva: Karoliina Redsven / Malva