Helsingin yliopisto – Studia Generalia: Tutkimuksen tarinallisuus

studia-generalia-2021pieni

Kaikki janoamme hyviä tarinoita. Mutta taipuuko tiede tarinaksi? Ovatko kertomukset sankaritutkijoista ja tutkimusten tuloksista väärää yksinkertaistusta? Mikä määrää, mitä tieteen tarinoita rahoitetaan tai nostetaan laajan yleisön tietoon? Luennon puhujat ovat:

Ella Lillqvist (liiketaloustiede & mediatieteet):  Silkkaa satua? Tunteet ja tarinat taloutta rakentamassa.
Derek Fewster (historia): Rakennettu tarina Suomen kansasta
Jussi Valtonen (psykologia): Masennus, aivot ja Anton Tšehov

Kaikille avoin viisiosainen verkkoluentosarja Studia Generalia järjestetään 2.3.–6.4.2021. Luentoja voi seurata myös jälkikäteen tallenteina.

Luentosarja on osa Tutkitun tiedon teemavuoden 2021 ohjelmaa ja Helsingin yliopiston Avoin yliopisto järjestää sen yhdessä Säätiöt ja rahastot ry:n kanssa.

Ti 30.3.2021 kello 17-19. Linkki suoratoistoon julkaistaan Avoimen yliopiston verkkosivulla.

Talous ja humanismi

Ideat muokkaavat maailmaa ja ne ovat muovanneet myös taloudellista todellisuutta. Ilman kristinuskoa, uskonpuhdistusta, valistusta ja hyvinvointivaltion ideaa markkinatalous ei olisi kehittynyt nykyisenlaiseksi. Siksi talouden ymmärtämiseksi tarvitaan kultt..
Kuva: Jani Laukkanen

Vuoden Alumnin juhlaluento: Mari Leppänen