TIETOKIRJAKLUBI: ELÄMÄ, TERVEYS JA SAIRAUS

Tietokirjaklubi

Kuva: Elliot Reyna

Keskustelijoina dosentti, historioitsija Jaakko Tahkokallio ja dosentti, lääkäri Kirmo Wartiovaara. Tahkokallion uusi kirja Pimeä aika – Kymmenen myyttiä keskiajasta valaisee keskiaikaisia käsityksiä elämästä. Wartiovaaran uusi kirja Miksi minä? Syöpäsolun tarina käsittelee syöpää sekä sen diagnostiikkaa ja hoitoa. Kirjailijoita haastattelee professori Pirjo Hiidenmaa.

Tietokirjaklubeilla perehdytään monipuolisesti tietokirjatyyppeihin ja –kirjailijoihin. Tietokirjallisuus kattaa 80% kirjamarkkinoista. Helsingin yliopisto on suurin tietokirjallisuuden sisällöntuottaja.

Tilaisuutta voi seurata myös suoratoistona. Tilaisuuden suoratoistolinkki aukeaa kello 17. Sitä ennen linkki aukeaa ikkunaan, jossa lukee Error Code: 241404. Linkki ei ole virheellinen. Suoratoiston ääni toimii, kun painat “unmute”-nappia videoruudun keskeltä. Joillakin selaimilla on volyymi hiljaisella oletusasetuksena, eli “mutella”. Tarkista siis volyymiasetuksesi selainikkunan alakulmasta, jos ääntä ei aluksi kuulu.

Seuraa suoratoistoa: https://video.helsinki.fi/unitube/live-stream.html?room=l5

Ma 23.11.2020 klo 17, Minerva-tori, Siltavuorenpenger 5 A

Kuva: Linda Tammisto

Tietokirjaklubi: Minna Palmroth ja Markku Löytönen

Minna Palmroth on Helsingin yliopiston laskennallisen avaruusfysiikan professori. Hän on kansainvälisesti arvostettu tutkija ja saanut hankerahoitusta muun muassa Euroopan tiedeneuvostolta. Vuonna 2003 jukaistussa väitöskirjassaan Palmroth käsitteli aurin..
Kuva: Hanna Tarkiainen, Kuvitelmia.

Tietokirjaklubi: Ulla-Maija Forsberg

FT Ulla-Maija Forsberg on suomalais-ugrilaisen kielentutkimuksen professori Helsingin yliopistossa. Hänen erikoisalaansa on sanojen alkuperän tutkimus. Hän on vastannut päätoimittajana mm. Suomen sanojen alkuperä -teoksen laatimisesta. Forsberg on julkai..

Tietokirjaklubi: Anu Lahtinen

FT Anu Lahtinen on Suomen ja Pohjoismaiden historian apulaisprofessori. Hän on tutkinut erityisesti Ruotsin ajan historiaa. Hänen uusin kirjansa Ebba, kuningattaren sisar kertoo 1500-luvulla eläneestä Ebba Stenbockista. Kirja perustuu Ebban ja muiden aikal..