Osallistumisohjeet Alumniyhdistyksen tapahtumiin

Nämä ohjeet koskevat Helsingin yliopiston tiloissa ja/tai suoratoistona järjestettäviä Alumniyhdistyksen tapahtumia syksyllä 2021. Tiedekulmassa ja Helsingin yliopiston ulkopuolella järjestettävissä tapahtumissa noudatetaan paikan päällä osallistuttaessa ko. tilan omia ohjeistuksia, joihin lähetämme linkin kaikille tapahtumaan ilmoittautuneille.

Mikäli osallistut tilaisuuteen paikan päällä

Tilaisuuksissa noudatetaan Helsingin yliopiston koronaohjeistuksia sekä tartuntatautilain hygieniavaatimuksia. Yliopisto edellyttää kasvomaskin käyttöä kaikissa sen tiloissa pidettävissä tapahtumissa, minkä lisäksi suosittelemme vahvasti välttämään lähikontaktia muihin kuin oman seurueen jäseniin mm. saliin saapumisen ja sieltä poistumisen yhteydessä.

Tapahtumassa on tarjolla käsidesiä sekä kasvomaskeja niille, joilla ei ole omaa maskia. Tulethan paikan päälle vain terveenä – jos sinulla on flunssan oireita, on monia tapahtumia mahdollista seurata suoratoiston välityksellä kaikille tapahtumaan ilmoittautuneille lähetettävästä linkistä. Lisätietoja Helsingin yliopiston koronaohjeista löytyy osoitteesta www.helsinki.fi/fi/ajankohtaista/koronavirustilanne.

Mikäli osallistut tilaisuuteen suoratoiston kautta

Kaikille tapahtumaan ilmoittautuneille lähetetään tilaisuuden suoratoistolinkki sähköpostitse. Linkki aukeaa tuntia ennen tapahtuman alkua ja suoratoistolähetys alkaa yleensä noin 10 minuuttia ennen tapahtuman alkua. Ennen suoratoistolähetyksen alkua linkki vie sivulle, jossa näkyy virheviesti This video file cannot be played. Jos näet tämän viestin, lataa sivu uudelleen hiukan lähempänä tapahtuman alkua.

Suoratoiston äänen säätäminen:

• Varmista, että tietokoneesi äänet ovat päällä.
  • Scrollaa/rullaa alas suoratoiston lähetysikkunaa niin, että näet suoratoistolähetyksen äänenvoimakkuusnapin ruudun vasemmassa alareunassa, ja kytke ääni päälle.
  • Huomioi, että verkkoselaimesi äänet voivat oletusarvoisesti olla pois päältä, vaikka tietokoneesi äänet ovat päällä.

Anvisningar för deltagare i Alumnföreningens evenemang

Anvisningarna gäller för de Alumnföreningens evenemang som arrangeras i Helsingfors universitets lokaler och/eller via direktsändning under hösten 2021. På evenemang som arrangeras i Tankehörnan eller i lokaler utanför Helsingfors universitet gäller rekommendationer för lokalen i fråga. Vi informerar om säkerhetsanvisningarna till de som har anmält sig till evenemangen.

Om du deltar på plats

Under tillställningen följer vi Helsingfors universitets anvisningar och beaktar hygienkraven i enlighet med lagen om smittsamma sjukdomar. Universitetet kräver att munskydd ska användas i alla universitetets lokaler och vi rekommenderar att deltagare undviker närkontakt med andra då man anländer och lämnar lokalen.

Vi erbjuder desinficeringsmedel och ansiktsskydd för de som behöver på tillställningarna. Kom på plats endast om du är frisk. Ifall du har förkylningssymtom kan du följa med de flesta evenemang via direktsändning. Mera information om Helsingfors universitets corona-anvisningar hittar du på adressen www.helsinki.fi/sv/aktuellt/coronaviruslaget.

Om du deltar via direktsändning

Till alla de som anmält sig till ett evenemang skickas en länk till direktsändningen per e-post. Länken öppnas en timme före evenemangets start och direktsändningen börjar i allmänhet ungefär 10 minuter innan. Före direktsändningen slås på för länken till en sida med felmeddelandet This video file cannot be played. Om du ser detta meddelande så skall du uppdatera sidan i din webbläsaren närmare evenemangets början.

Tips för att ställa in ljudet

• Försäkra dig om att din dators/mottagares ljud är påslaget.
  • Scrolla/rulla ner direktsändningsfönstret så att du ser den vänstra nedre kanten och direktsändningens ljudknapp, sätt på ljudet.
  • Observera att din webbläsares ljud automatiskt kan vara avstängt, trots att datorns ljud är påslaget.