Fiskeri i förändring

Arnold Bolund nostaa poikansa Jonaksen kanssa troolia Kalixissa

Kuva/Foto: Pekka Turunen

Många fiskare lyfter sina nät och ryssjor ur havet för sista gången och samtidigt försvinner en del av en uråldrig livsstil. Hurudan är vardagen för en fiskare inom den ofta romantiserade yrkesgruppen och hurudana är de förändringar som påverkar fisket som näringsgren? Vad finns det för sorters fiskar i Östersjön och hur mår fiskbeståndet? Hur syns förändringarna i fisket och fiskbeståndet på våra tallrikar?

På tillställningen arrangerad tillsammans av Alumnföreningen och John Nurminens Stiftelse diskuterar specialister förändringar inom fiskerinäringen, yrket som fiskare, Östersjöns fiskbestånd och östersjövänlig mat. Talarna på tillställningen är författare och Nordiska Investeringsbankens (NIB) kommunikationsdirektör Jukka Ahonen, Lammi biologiska forskningsstations chef Janne Sundell och matvisionären och kocken Sami Tallberg. Ahonen och Sundell är även författare till den nyss publicerade boken Kalastajien kyydissä Itämerellä. Diskussionen leds av chefredaktör Jaakko Heinimäki.

Obs! Evenemangets plats har ändrats och arrangeras i Porthania sal IV (Suomen laki).

Torsdagen 8.12.2022 klockan 17, Porthania IV (Universitetsgatan 3). Det är även möjligt att följa evenemanget via direktsändning.