Kalastus muutoksessa

Arnold Bolund nostaa poikansa Jonaksen kanssa troolia Kalixissa

Kuva/Foto: Pekka Turunen

Moni rannikkokalastaja nostaa verkkonsa ja rysänsä vedestä viimeistä kertaa, ja samalla katoaa pala ikiaikaista elämäntapaa. Millaista on romantisoidun kalastajan ammatin arki ja millaisessa muutoksessa kalastus on elinkeinona? Mitä kaloja Itämeressä on ja miten kalakannat voivat? Entä miten kalastuksen ja kalakantojen muutokset näkyvät ruokalautasella?

Alumniyhdistyksen yhdessä John Nurmisen Säätiön kanssa järjestämässä tilaisuudessa asiantuntijat keskustelevat kalastajan ammatista, Itämeren kalakannoista ja itämeriystävällisestä ruoasta. Keskustelemassa ovat kirjailija ja Pohjoismaisen Investointipankin (NIB) viestintäjohtaja Jukka Ahonen sekä Lammin biologisen aseman johtaja Janne Sundell, jotka ovat myös tuoreen Kalastajien kyydissä Itämerellä -kirjan tekijät. Keskustelua johtaa päätoimittaja Jaakko Heinimäki.

Huom! Paikka on muuttunut: tapahtuma järjestetään Porthanian salissa IV (Suomen Laki). Ennakkotiedoista poiketen kokki Sami Tallberg on ikävä kyllä estynyt osallistumasta tapahtumaan.

Torstai 8.12.2022 kello 17, Porthania IV (Suomen Laki, Yliopistonkatu 3). Tapahtumaa voi seurata myös suoratoistona.


Samanlaisia tapahtumia


Tiedekulma: Priimuksesta pudokkaaksi?

Yliopisto-lehti järjestää 70-vuotisjuhliensa kunniaksi Tiedekulmassa keskustelutilaisuuden, jossa ruoditaan Suomen koulutustason junnaamista. Keskustelemassa ovat SYL:n hallituksen jäsen Jenny Kasongo, kasvatustieteen professori Sonja Kosunen, biokemian op..

Ilmastonmuutos – tragedia horisontissa?

Ilmastonmuutos – tragedia horisontissa? Mitä voidaan tehdä poliittisin päätöksin? Miten markkinat voivat vauhdittaa muutosta? Kesän aikana on otettu tärkeitä askeleita kestävän kehityksen raportoinnissa. Mitä ne merkitsevät? Mikä muuttuu? Ku..

Aivot on tärkein pääomamme – Alumnien aivotutkimusilta

Mitä aivotutkimuksella on saatu viime vuosikymmeninä aikaan esimerkiksi Alzheimerin taudin ja MS-taudin osalta? Mitä aivotutkijat selvittävät ja millaisia läpimurtoja on odotettavissa? Miten aivotutkimuksen avulla voidaan helpottaa suomalaisen yhteiskunn..

A. I. Virtanen -palkinnonjakotilaisuus

A. I. Virtanen -palkinto myönnetään joka toinen vuosi suomalaisen kemistin ja nobelistin, professori Artturi Ilmari Virtasen elämäntyön kunnioittamiseksi, tunnustuksena kansainvälisesti korkeatasoisesta tutkimustyöstä. Palkinnon jakavat Suomalaisten K..