AlumnTåget till Tammerfors

Tampereen yliopisto pieni

Kuva: Jonne Renvall / Tampereen yliopisto

Ett år sedan lanserades AlumnTåget, som genast blev mycket populärt, och i maj 2023 fortsätter tåget sin färd. AlumnTåget är en dagsresa till en annan finsk universitetsstad, där vi bekantar oss med det lokala universitetet och den lokala alumnverksamheten. Denna vår är målet för resan Tammerfors.

Tampereen yliopisto skapades i början av året 2019 då Tampereen yliopisto och Tampereen teknillinen yliopisto fusionerades till det nya stiftelseuniversitetet. Under besöket på Tampereen Yliopisto är rektor Mari Walls värd och vi får höra aktualiteter från universitetet och tittar in på intressanta platser på campus samt bekantar oss med alumnverksamhet i Tammerfors. Dagen inkluderar också en guidad stadsvandring i staden och lite egen tid då man självständigt kan göra vad man själv vill.

PROGRAM
9.15 Avfärd från Helsingfors: vi har bokat en egen vagn för alumner på tåget så att vi under resans lopp kan bekanta ossa med varandra.
11.30 Besök på Tampereen yliopisto: vi träffar universitetets ledning, äter lunch i huvudbyggnaden, blir bekanta med universitetet och dess alumnverksamhet samt gör en rundtur på centrum campus.
15.00 Guidad stadsvandring: välj antingen rundturen Kohisevan kosken kupeessa (Tammerforsens historia och kultur) eller Verraton Wivi Lönn 150 vuotta (Finlands första kvinnliga arkitekts liv och verk)
16.30 Fritid på egen hand – vi erbjuder tips och sällskap till de som önskar sig det
18.00 Returtåg till Helsingfors dit vi anländer ca. klockan 20

Priset för dagsutflykten med AlumnTåget är 39 €, som inkluderar tågresorna tur och retur samt lokaltransport i Tammerfors, lunch och en guidad stadsvandring. I priset ingår inte middag, men du kan avnjuta middag enligt egen tidtabell, antingen innan tåget åker till Helsingfors, på tåget eller vid ankomsten till Helsingfors. Under dagen tillbringar vi mycket tid utomhus och går ca 3-4 kilometer (beroende på vilken av rundvandringarna man väljer; Wivi Lönn-vandringen är längre) beakta detta då du väljer klädsel. Återigen kan de 48 snabbaste alumnerna delta: anmäl dig genom att först betala deltagaravgiften i Alumnbutiken via länken nedan och fyll sedan i dina deltagaruppgifter i det separata formuläret. Anmälan avslutas 19.4. – du är varmt välkommen att delta!

Fredag 12.5.2023 klockan 9.15, Helsingfors-Tammerfors-Helsingfors.