AlumniJuna: Tampere

Tampereen yliopisto pieni

Kuva: Jonne Renvall / Tampereen yliopisto

Vuosi sitten lanseerattu ja heti suuren suosion saanut AlumniJuna jatkaa kulkuaan toukokuussa 2023. AlumniJuna on päiväretki toiseen suomalaiseen yliopistokaupunkiin, jossa tutustutaan paikalliseen yliopistoon ja alumnitoimintaan, ja järjestyksessä toinen AlumniJuna suuntautuu Tampereelle.

Nykyinen Tampereen yliopisto syntyi vuoden 2019 alussa, kun Tampereen yliopisto ja Tampereen teknillinen yliopisto yhdistyivät uudeksi säätiöyliopistoksi, ja Tampereen yliopistolla vierailuamme emännöi rehtori Mari Walls. Kuulemme yliopiston ajankohtaiset kuulumiset ja tutustumme paikalliseen alumnitoimintaan sekä kiinnostaviin kohteisiin kampuksella. Yliopistovierailun jälkeen päivän ohjelmaan kuuluu opastettu kävelykierros kaupungilla ja omaa aikaa.

OHJELMA
9.10 Kokoontuminen Rautatieasemalla, josta lähtö Helsingistä junalla IC 43 klo 9.24.Alumneille on varattu junasta oma vaunu, ja matka sujuu tutustumisten merkeissä
11.00 Saapuminen Tampereelle ja lyhyt kävely yliopistolle
11.30 Lounas Tampereen yliopiston Päätalon kampusravintolassa
12.30 Yliopiston ja sen alumnitoiminnan esittely: rehtori Mari Walls, viestintäjohtaja Anna-Maria Maunu ja markkinointipäällikkö Marika Nygård
13.30 Kampuskierros yliopiston keskustakampuksella
15.00 Opastettu kaupunkikävely: Verraton Wivi Lönn 150 vuotta tai Kohisevan kosken kupeessa
16.30 Omaa vapaata aikaa – katso kokoamiamme vinkkejä Tampereelle tästä
18.04 Juna IC 146 takaisin Helsinkiin, jonne saavutaan klo 20 mennessä.

AlumniJuna-päiväretken hinta on 39 € sisältäen edestakaiset junamatkat ja Tampereen paikallisliikenteen liput, lounaan ja opastetun kävelykierroksen. Hintaan ei sisälly päivällistä, vaan sen voi kukin nauttia oman aikataulunsa mukaan joko omalla ajalla ennen lähtöä Tampereelta, junassa tai perillä Helsingissä. Päivän aikana vietetään paljon aikaa ulkosalla ja kävellään n. 3-4 kilometriä (riippuen kävelykierroksen valinnasta; Wivi Lönn -kierros on pidempi), mikä kannattaa ottaa pukeutumisessa huomioon. Mukaan mahtuu jälleen 48 nopeinta alumnia: ilmoittaudu maksamalla ensin osallistumismaksu Alumnikaupassa allaolevan linkin kautta ja täytä sen jälkeen tarkemmat osallistujatietosi erilliselle lomakkeelle. Ilmoittautuminen päättyy 19.4. – lämpimästi tervetuloa mukaan!

Perjantai 12.5.2023 kello 9.15, Helsinki-Tampere-Helsinki.