Facklitteraturklubben: Anu Lahtinen

Anu Lahtinen

Fil.dr Anu Lahtinen, är biträdande professor i finsk och nordisk historia. Hon har forskat framförallt i den Svenska periodens historia. Hennes senaste bok, Ebba, kuningattaren sisar, berättar om Ebba Stenbock, som levde på 1500-talet. Boken är baserad på korrespondens och andra dokument mellan Ebba och andra samtida personer. Lahtinen har också redigerat verket Aatelin historia Suomessa (Siltala 2020, mfl).

I Facklitteraturklubben fördjupar vi oss med det breda utbudet av facklitteratur och fackboksförfattare. Facklitteratur täcker 80% av bokmarknaden. Helsingfors universitet är den största producenten av facklitteratur. Höstens programm är planerat av dekanus för humaniora, professor Pirjo Hiidenmaa och professor emeritus Markku Löytönen.

Tisdagen den 16.11.2021, kl. 17-18. Forsthuset sal 1 (Unionsgatan 40). Evenemanget kan också följas på distans.


Liknande händelser


Kuva: Hanna Tarkiainen, Kuvitelmia.

Facklitteraturklubben: Ulla-Maija Forsberg

Fil.dr Ulla-Maija Forsberg, är professor i finsk-ugrisk lingvistik vid Helsingfors universitet. Hon är specialiserad på att studera ordens ursprung. I egenskap av chefredaktör har hon b.la. varit ansvarig för verket Suomen sanojen alkuperä. Forsberg har ..

Facklitteraturklubben: Petri Paavilainen

FD, Petri Paavilainen är universitetslektor i kognitiv neurovetenskap vid Institutionen för psykologi och talterapi vid Helsingfors universitet. Kognitiv neurovetenskap studerar bearbetning av information i hjärnan, såsom perception, minne, språk och tän..