Tietokirjaklubi: Anu Lahtinen

Anu Lahtinen

FT Anu Lahtinen on Suomen ja Pohjoismaiden historian apulaisprofessori. Hän on tutkinut erityisesti Ruotsin ajan historiaa. Hänen uusin kirjansa Ebba, kuningattaren sisar kertoo 1500-luvulla eläneestä Ebba Stenbockista. Kirja perustuu Ebban ja muiden aikalaisten kirjeenvaihtoon ja muihin dokumentteihin. Lahtinen on yhteistoimittanut myös teoksen Aatelin historia Suomessa (Siltala 2020, useita kirjoittajia).

Tietokirjaklubeilla perehdytään monipuolisesti tietokirjatyyppeihin ja -kirjailijoihin. Tietokirjallisuus kattaa 80 % kirjamarkkinoista ja Helsingin yliopisto on Suomen suurin tietokirjallisuuden sisällöntuottaja. Syksyn tietokirjaklubien ohjelman ovat suunnitelleet Humanistisen tiedekunnan dekaani, professori Pirjo Hiidenmaa ja emeritusprofessori Markku Löytönen.

Tiistai 16.11.2021 kello 17-18, paikka ilmoitetaan myöhemmin. Tapahtumaa voi seurata myös suoratoistona.

Kuva: Linda Tammisto

Tietokirjaklubi: Minna Palmroth ja Markku Löytönen

Minna Palmroth on Helsingin yliopiston laskennallisen avaruusfysiikan professori. Hän on kansainvälisesti arvostettu tutkija ja saanut hankerahoitusta muun muassa Euroopan tiedeneuvostolta. Vuonna 2003 jukaistussa väitöskirjassaan Palmroth käsitteli aurin..
Kuva: Hanna Tarkiainen, Kuvitelmia.

Tietokirjaklubi: Ulla-Maija Forsberg

FT Ulla-Maija Forsberg on suomalais-ugrilaisen kielentutkimuksen professori Helsingin yliopistossa. Hänen erikoisalaansa on sanojen alkuperän tutkimus. Hän on vastannut päätoimittajana mm. Suomen sanojen alkuperä -teoksen laatimisesta. Forsberg on julkai..

Tietokirjaklubi: Petri Paavilainen

FT Petri Paavilainen on kognitiivisen neurotieteen yliopistonlehtori Helsingin yliopiston psykologian ja logopedian osastolla. Kognitiivinen neurotiede tutkii aivojen tiedonkäsittelyä, kuten havaitsemista, muistia, kieltä ja ajattelua. Opettajana hän koros..