Helsingfors 1944 – i storbombningarnas fotspår 20.9 och 21.9

SKS-kavelykierros

Välkommen med på rundvandringar arrangerade av Alumnföreningen och SKS i samarbete i Helsingfors centrum, där vi bekantar oss med spåren av storbombningarna 1944! Historieforskaren och facklitterära författaren Ville Jalovaara berättar om bombningarna och visar oss de spår som ännu kan ses i stadsbilden. Jalovaara har skrivit boken Helsinki 1944 som utkommer i september 2023 och rundvandringens innehåll baserar sig på boken.

På Helsinki 1944 -rundvandringen finns det plats för 40 alumner. Rundvandringen tar ca 1,5 timme i anspråk och börjar vid Skillnadens brandstation och avslutas vid Universitetets huvudbyggnad. Vid ösregn förflyttar vi oss inomhus. Då du anmäler dig har du en möjlighet att förhandsbeställa boken Helsinki 1944 med signering av författaren till alumnpriset 24,90 € (reg.pris 34 €, betalning med kort efter rundvandringen)

OBS: På grund av evenemangets stora popularitet arrangeras evenemanget två gånger med identiskt innehåll och tidtabeller ons 20.9. och to 21.9. Båda rundvandringar är fullbokade, men du kan anmäla dig på kölistan genom att fylla i dina uppgifter via länken nedan.

Onsdag 20.9.2023 klockan 17-18.30, start vid Skillnadens brandstation (Högbergsgatan 26).
Torsdag 21.9.2023 klockan 17-18.30, start vid Skillnadens brandstation (Högbergsgatan 26).


Liknande händelser


Kulturträff: Sekunnit ennen kaatumista

Föreställningen Sekunnit innan kaatumista (Sekunderna innan man faller) är baserad på boken med samma namn av vår Årets Alumn Hannele Cantell, om hennes egen sjukdom. Vad händer med dig själv och dina nära och kära när en frisk person blir sjuk och ..

Kulturträff: Symbolernas Helsingfors – historia och arkitektur

På Alumnföreningens och Finska litteratursällskapets gemensamma vandring får du lära känna Helsingfors gamla byggnaders historia och deras arkitekturs symbolik. Liisa Väisänen, konstforskare och fackförfattare, känd för Yle-serien Symbolernas hemlig..
Kuva Pekka Suikkanen

Kulturträff: Musikhusets orgel

Den efterlängtade nya orgeln i Musikhuset, som Kaija Saariaho tog initiativ till, är äntligen klar. Den handgjorda Rieger-orgeln, en av världens största moderna konserthusorglar, togs i bruk den 1.1.2024, och den är i bruk i varenda verk i Sibeliusakadem..