Hjärnan är vår viktigaste tillgång – Alumnernas hjärnforskningskväll

aivoseminaari

Vad har man åstadkommit inom hjärnforskningen under de senaste decennierna, till exempel gällande Alzheimers sjukdom och MS? Vad får hjärnforskare reda på, vilken typ av genombrott kan man förvänta? Hur kan det finländska samhällets hållbarhetsproblem lindras med hjälp av hjärnforskning? Hur kan du ta väl hand om din egen hjärna?

På alumnernas hjärnforskningskväll diskuteras ämnet både ur forskare och alumners samt samhälleligt perspektiv. Paneldeltagarna är Pentti Tienari, professor i neuroimmunologi vid Helsingfors universitet och HNS, ledamot i Hjärnstiftelsens styrelse, alumn vid Helsingfors universitet; Susanna Miekk-oja, partner och ekonomichef, tidigare ordförande i Alumnföreningen vid Helsingfors universitet, ledamot i Hjärnstiftelsens styrelse; och Jenni Pajunen, verksamhetsledare för Hjärnstiftelsen.

Evenemanget arrangeras av Hjärnstiftelsen i samarbete med Alumnföreningen vid Helsingfors universitet.

Hjärnstiftelsen arbetar för att bygga upp en framtid i Finland, där allt färre människor ska behöva lida av en sjukdom som drabbar hjärnan eller nervsystemet. Det här gör vi genom att främja forskning och tvärvetenskapligt samarbete som ökar förståelse för hjärnhälsa, hjärnsjukdomar och hjärnforskning. Vår verksamhet finansieras med hjälp av donationsmedel.

Alumnföreningen vid Helsingfors universitet är en självständig och aktiv gemenskap för alla de som lämnade universitetet, men som inte universitetet lämnat. Vi arrangerar årligen över 50 evenemang för de som är intresserade av vetenskap, kultur, arbetsliv, resor eller fester och erbjuder prisvärda medlemsförmåner. Som medlem kan du bibehålla din kontakt med universitetet, påverka och stöda universitetsgemenskapen samt träffa gamla och nya bekantskaper i en akademisk anda. Alla nuvarande eller tidigare studerande och anställda vid Helsingfors universitet kan bli medlemmar i föreningen.

Torsdag 23.11.2023 klockan 17-18.15, Porthania sal PII (Universitetsgatan 3).


Liknande händelser


Tankehörnan: Priimuksesta pudokkaaksi?

För att fira sitt 70-årsjubileum anordnar tidningen Yliopisto en paneldiskussion i Vetenskapshörnan, där diskussionen handlar om varför den finska befolkningens utbildningsnivå stampar på stället. På plats för att diskutera är FSF:s styrelseledamot..

Klimatförändringen – en tragedi i horisonten?

Klimatförändringen – en tragedi i horisonten? Vad kan man åstadkomma med politiska beslut? Hur kan marknaden påskynda förändringar? Under sommaren har viktiga beslut tagits inom rapporteringen gällande hållbar utveckling. Vad innebär besluten? V..

A.I. Virtanen -prisutdelningsceremoni

A.I. Virtanen-priset utdelas vart annat år för att hedra kemisten, professorn och nobelpristagaren Artturi Ilmari Virtanens livsverk. Priset utdelas som erkännande till en person som utfört internationellt högtstående forskning och delas ut av Suomalaist..