Aivot on tärkein pääomamme – Alumnien aivotutkimusilta

aivoseminaari

Mitä aivotutkimuksella on saatu viime vuosikymmeninä aikaan esimerkiksi Alzheimerin taudin ja MS-taudin osalta? Mitä aivotutkijat selvittävät ja millaisia läpimurtoja on odotettavissa? Miten aivotutkimuksen avulla voidaan helpottaa suomalaisen yhteiskunnan kestävyysongelmia? Miten omista aivoistaan voi pitää hyvää huolta?

Alumnien aivotutkimusillassa aiheesta keskustellaan niin tutkijan, alumnin kuin yhteiskunnankin näkökulmasta. Keskustelijoina ovat Helsingin yliopiston ja HUSin neuroimmunologian professori Pentti Tienari (Aivosäätiön hallituksen jäsen, Helsingin yliopiston alumni), partneri ja varainhoidon ammattilainen Susanna Miekk-oja (Helsingin yliopiston alumniyhdistyksen entinen puheenjohtaja, Aivosäätiön hallituksen jäsen) ja Aivosäätiön toimitusjohtaja Jenni Pajunen.

Tilaisuuden järjestää Aivosäätiö yhteistyössä Helsingin yliopiston alumniyhdistyksen kanssa.

Aivosäätiö rakentaa tulevaisuuden Suomea, jossa yhä harvempi joutuu kärsimään aivojen ja hermoston sairauksista. Teemme sen edistämällä lahjoitusvaroin tutkimusta sekä lisäämällä ymmärrystä aivoterveydestä, aivosairauksista ja aivotutkimuksesta. Jaamme vuosittain apurahoja aivotutkijoille. Tilaa säätiön uutiskirje, niin saat ajankohtaista tietoa aivotutkimuksesta.

Helsingin yliopiston alumniyhdistys on itsenäinen ja aktiivinen yhteisö kaikille niille, jotka lähtivät yliopistolta mutta joista yliopisto ei koskaan lähde. Tarjoamme vuosittain yli 50 tapahtumaa niin tieteestä, kulttuurista, työelämästä, matkoista kuin juhlistakin kiinnostuneille sekä monipuolisia rahanarvoisia jäsenetuja. Jäsenenä voit säilyttää yhteyden yliopistoon, vaikuttaa ja tukea yliopistoyhteisön kehitystä sekä tavata akateemisessa hengessä niin vanhoja kuin uusiakin tuttuja. Alumniyhdistyksen jäseneksi voivat liittyä kaikki Helsingin yliopiston entiset ja nykyiset opiskelijat ja työntekijät.

Torstai 23.11.2023 kello 17-18.15, Porthania sali PII (Yliopistonkatu 3).


Samanlaisia tapahtumia


Tiedekulma: Priimuksesta pudokkaaksi?

Yliopisto-lehti järjestää 70-vuotisjuhliensa kunniaksi Tiedekulmassa keskustelutilaisuuden, jossa ruoditaan Suomen koulutustason junnaamista. Keskustelemassa ovat SYL:n hallituksen jäsen Jenny Kasongo, kasvatustieteen professori Sonja Kosunen, biokemian op..

Ilmastonmuutos – tragedia horisontissa?

Ilmastonmuutos – tragedia horisontissa? Mitä voidaan tehdä poliittisin päätöksin? Miten markkinat voivat vauhdittaa muutosta? Kesän aikana on otettu tärkeitä askeleita kestävän kehityksen raportoinnissa. Mitä ne merkitsevät? Mikä muuttuu? Ku..

A. I. Virtanen -palkinnonjakotilaisuus

A. I. Virtanen -palkinto myönnetään joka toinen vuosi suomalaisen kemistin ja nobelistin, professori Artturi Ilmari Virtasen elämäntyön kunnioittamiseksi, tunnustuksena kansainvälisesti korkeatasoisesta tutkimustyöstä. Palkinnon jakavat Suomalaisten K..