Klimatförändringen – en tragedi i horisonten?

Ilmastonmuutos-paneeli

Klimatförändringen – en tragedi i horisonten? Vad kan man åstadkomma med politiska beslut? Hur kan marknaden påskynda förändringar? Under sommaren har viktiga beslut tagits inom rapporteringen gällande hållbar utveckling. Vad innebär besluten? Vad förändras? Då klimatförändringen är ett globalt problem, är det möjligt att sammanslå krafterna i en värld full av motsättningar?

I samband med förra vårens diskussion Ekonomi och humanism lovade vi ordna en paneldiskussion om hållbar utveckling. Tillfället förverkligas nu i oktober. Som värd och moderator, även för denna paneldiskussion, fungerar alumnen Erkki Liikanen, styrelseordförande för både den internationella IFRS-stiftelsen, som ansvarar för rapporteringsstandarder och för Helsinki Graduate School of Economics (HGSE).

I panelen ingår tre branschexperter: Alumn Susanna Miekk-oja, investeringsprofss och grundaren av Tracefi Oy. Hon har under en längre tid arbetet med hållbara investeringar. Docent i nationalekonomi Lassi Ahlvik från Helsinki Graduate School of Economics (HGSE) har forskat i sambandet mellan ekonomi och klimatåtgärder. Partner Mikael Niskala från konsultföretaget PwC är en välkänd expert inom hållbar utvecklingsrapportering och verifiering. Du kan endast delta i evenemanget på plats.

Torsdag 12.10.2023 klockan 17-18.30, Porthanias sal PI (Universitetsgatan 4).