Kulturträff: Nuoret 2023

Nuoret 2023 suorakaide

På Kulturträffen i maj beger vi oss till Konsthallen och se på utställningen Nuoret 2023. Utställningen är en kollektivutställning för unga konstnärer som organiserats i Konsthallen sedan 1939. Den visar upp nya verk av finska konstnärer eller konstnärer bosatta i Finland som är under 35 år. Utställningen som arrangeras vartannat år arrangeras av Finska Konstnärsällskapet och genom åren har många sedermera legendariska konstnärer som Tove Jansson och Eila Hiltunen, deltagit i utställningen.

Utställningen Nuoret 2023. presenterar totalt 35 nya generationens konstnärer eller grupper av konstnärer i totalt sju olika lokaler i Helsingfors. Utställningen utmanar och förnyar bildkonstens etablerade produktions- och utställningsmetoder. Utställningsprojektet skapar en möjlig framtidsvärld, där uppskattningen av konsten ökar i samhället, bildkonstnären klarar sig med sitt verk och konsten njuts av en allt bredare publik.

Alumnföreningen har reserverat två (2) guidningar till utställningen i Konsthallen. För totalt 60 alumner. Den 45 minuter långa guidade turen är gratis för medlemmar i Alumniföreningen och deras avecs, men deltagarna måste själva betala inträdesavgiften till konsthallen (vuxna 14 €, rabattgrupper 8 €, under 18 år och museikortsinnehavare 0 €). Efter den guidade turen finns det tid att bekanta sig närmare med utställningen på egen hand.

Onsdag 3.5.2023 kl. 17-18, Konsthallen (Nervandersgatan 3).