Kulturträff: Red nose company – Frankenstein

Frankenstein

Denna föreställning riktar sig till både alumner och barn. Den baserar sig på Mary Shelleys karaktärer, men förverkligas som en musikalisk komedi där man leker med spänningselement på Red Nose Companys vis – det vill säga via clowneri. Välkommen med i sällskapet av en galen vetenskapsman och olika slags monster.

Red Nose Company från Helsingfors är en efterfrågad kappsäcksteater som är känd för sina pjäser där litterära klassiker har omformats till clown-föreställningar. Clownerna Timo Ruuskanen och Tuukka Vasama har varit en tätt sammansvetsad clownduo sedan 2012.

Åldersrekomendation: 6-100 år. Föreställningens längd är ca en timme.

EFTER FÖRESTÄLLNINGEN

Efter föreställningen har Alumnföreningens medlemmar och gäster en möjlighet att stanna kvar och diskutera med clownerna Timo Ruuskanen och Tuukka Vasama om föreställningen och en clowns liv. Vi ses i Alexandersteaterns foajé (ca kl. 13.15-13.45). Den exakta tidtabellen meddelas närmare evenemanget.

BILJETTER

Alumnföreningen har reserverat 60 biljetter till föreställningen. Biljettpriser: normalpris 22 €, rabattgrupper (barn, studerande, pensionärer, arbetslösa och beväringar) 15 €. Anmäl dig via länken nedan och lös därefter ut din biljett/biljetter från Alexandersteaterns biljettkontor (Bulevarden 27). Ange koden ALUMNI. Ifall du inte har en möjlighet att lösa ut dina biljetter på Alexandersteatern, kan du vara i direktkontakt med biljettförsäljningen (tel. (09) 676 980, liput@aleksanterinteatteri.fi) och komma överens om ett annat ställe där du kan lösa ut dina biljetter. Biljetterna bör lösas ut senast den 12.11.2021.

Söndag 12.12.2021 klockan 12, Alexandersteatern (Bulevarden 32).


Liknande händelser


Kulturträff: Sekunnit ennen kaatumista

Föreställningen Sekunnit innan kaatumista (Sekunderna innan man faller) är baserad på boken med samma namn av vår Årets Alumn Hannele Cantell, om hennes egen sjukdom. Vad händer med dig själv och dina nära och kära när en frisk person blir sjuk och ..

Kulturträff: Symbolernas Helsingfors – historia och arkitektur

På Alumnföreningens och Finska litteratursällskapets gemensamma vandring får du lära känna Helsingfors gamla byggnaders historia och deras arkitekturs symbolik. Liisa Väisänen, konstforskare och fackförfattare, känd för Yle-serien Symbolernas hemlig..
Kuva Pekka Suikkanen

Kulturträff: Musikhusets orgel

Den efterlängtade nya orgeln i Musikhuset, som Kaija Saariaho tog initiativ till, är äntligen klar. Den handgjorda Rieger-orgeln, en av världens största moderna konserthusorglar, togs i bruk den 1.1.2024, och den är i bruk i varenda verk i Sibeliusakadem..