Kulturträff: Universitetsmuseet

Yliopistomuseo kuva Ari Aalto

Kuva: Ari Aalto / HY

På Kulturträffen i oktober besöker vi Universitetsmuseets nya utställningscenter. I och med att Universitetets huvudbyggnad renoverats så har Universitetsmuseet som verkar i byggnaden varit stängt, men när renoveringen nu blir färdig så öppnar museet i nya lokaler. Utställningscentret som ligger i hörnet av huvudbyggnadens nya flygel öppnar i skiftet september-oktober och utmanar besökaren att se på sin vardag och världen från nya perspektiv.

På kulturträffen bekantar vi oss med den nya basutställningen som presenterar Helsingfors universitets människor, discipliner och platser. Alumnföreningen har reserverat tre guidade turer på finska. Det ryms 20 alumner per tur och guidningen tar 45 minuter. Guidningen är gratis för alumner och deras avecer, men deltagarna bör själva betala inträdesavgiften (norm. 10 €, gratis med museikort). Efter den guidade turen kan man utforska utställningen på egen hand.

Torsdag 2.11.2023 klockan 16.30, 17.30 och 18.30, Universitetsmuseet (Fabiansgatan 33).


Liknande händelser


Kulturträff: Julkonsert med Ylioppilaskunnan Laulajat

Ylioppilaskunnan Laulajats traditionella julkonserter hör till Helsingfors mest älskade jultraditioner och är för många en viktig del av att komma in i julstämning. De frackklädda sångarna välkomnar publiken redan vid dörren och vardagens jäkt glöm..