Kulttuuritreffit: Yliopistomuseo

Yliopistomuseo kuva Ari Aalto

Kuva: Ari Aalto / HY

Lokakuun Kulttuuritreffeillä pääsemme tutustumaan tuoreeltaan Yliopistomuseon uuteen näyttelykeskukseen. Yliopiston päärakennuksen peruskorjauksen myötä siellä toiminut Yliopistomuseo on ollut viime vuodet suljettuna, mutta remontin vihdoin valmistuessa myös Yliopistomuseo pääsee jälleen avaamaan ovensa upouusissa tiloissa. Päärakennuksen uuden puolen kulmassa syys-lokakuussa avautuva näyttelykeskus haastaa kävijää katsomaan maailmaa ja arkeaan uudella tavalla.

Kulttuuritreffeillä tutustumme Helsingin yliopiston ihmisten, tieteenalojen ja paikkojen tarinaa esittelevään uuteen perusnäyttelyyn. Alumniyhdistykselle on varattu yhteensä 3 opastettua kierrosta, joihin kuhunkin mahtuu enintään 20 osallistujaa. 45 minuuttia kestävä suomenkielinen opastus on Alumniyhdistyksen jäsenille ja heidän seuralaisilleen maksuton, mutta osallistujien tulee maksaa Yliopistomuseon pääsymaksu itse (norm. 10 €, Museokortilla ilmainen). Opastuksen jälkeen näyttelyyn voi jäädä vielä tutustumaan omatoimisesti.

Torstai 2.11.2023 kello 16.30, 17.30 ja 18.30, Yliopistomuseo (Fabianinkatu 33).


Samanlaisia tapahtumia


Alfred William Finch: Hedelmäpuutarha La Louvièresta (Kuva Kansallisgalleria / Hannu Aaltonen)

Kulttuuritreffit: Väriä & valoa Ateneumissa

Marraskuun Kulttuuritreffeillä suuntaamme vastaremontoituun Ateneumiin katsomaan Väriä & valoa – impressionismin perintö -näyttelyä. Lokakuun lopulla avautuva näyttely esittelee impressionistista ja uusimpressionistista taidetta vuosilta 1860–19..

Kulttuuritreffit: Ylioppilaskunnan Laulajien joulukonsertti

Ylioppilaskunnan Laulajien perinteiset joulukonsertit kuuluvat Helsingin rakastetuimpiin jouluperinteisiin ja ovat monille tärkeä osa joulun tunnelmaan virittäytymistä. Frakkipukuiset laulajat toivottavat yleisön tervetulleeksi jo ovella, ja arjen kiireet..