Kulturträff: Veren häät

Veren häät

Veren häät, baserat på den spanska nationalpoeten Federico García Lorcas klassiska pjäs Blodsbröllop, är samtida dans och flamenco som bäst, en obduktion av djurens mänsklighet och människors djuriskhet. Verket hyllar förföljda avantgardister som Lorca, Salvador Dalí och Luis Buñuel, som levde på en tid då poesi var ett vapen och vars konst förebådade den kommande världsbranden.

Pionjärerna inom modern flamencon, Kaari och Roni Martin, fick Finlandspriset för kultur 2023, och Veren häät är deras första gemensamma uppsättning med Helsingfors stadsteaters berömda dansgrupp. Compañía Kaari & Roni Martins spansk-romsk-judiska-finska flamencoorkester och Helsinki Dance Company bjuder in dig till ett blodigt bröllop!

100 platser har reserverats för alumner till föreställningen till ett rabatterat pris på 31 € (norm 34 € + beställningsavgift).

Anmälningen till evenemanget har stängt.

Torsdag 8.2.2024 klockan 18.30, Stadsteaterns Studio Pasila (Banmästargatan 5).


Liknande händelser


Kulturträff: Sekunnit ennen kaatumista

Föreställningen Sekunnit innan kaatumista (Sekunderna innan man faller) är baserad på boken med samma namn av vår Årets Alumn Hannele Cantell, om hennes egen sjukdom. Vad händer med dig själv och dina nära och kära när en frisk person blir sjuk och ..

Kulturträff: Symbolernas Helsingfors – historia och arkitektur

På Alumnföreningens och Finska litteratursällskapets gemensamma vandring får du lära känna Helsingfors gamla byggnaders historia och deras arkitekturs symbolik. Liisa Väisänen, konstforskare och fackförfattare, känd för Yle-serien Symbolernas hemlig..
Kuva Pekka Suikkanen

Kulturträff: Musikhusets orgel

Den efterlängtade nya orgeln i Musikhuset, som Kaija Saariaho tog initiativ till, är äntligen klar. Den handgjorda Rieger-orgeln, en av världens största moderna konserthusorglar, togs i bruk den 1.1.2024, och den är i bruk i varenda verk i Sibeliusakadem..