Kulttuuritreffit: Veren häät

Veren häät

Helmikuun kulttuuritreffeillä on tarjolla tanssia, kun Compañía Kaari & Roni Martinin espanjalais-romani-juutalais-suomalainen flamenco-orkesteri ja Helsinki Dance Company kutsuvat meidät Veren häihin. Espanjan kansallisrunoilija Federico García Lorcan klassikkonäytelmään perustuva Veren häät on nykytanssia ja flamencoa syvimmillään. Veren häät on yhtä kuin liittomme ylensyönnin ja itsepetoksen, tolkuttoman kulutuksen ja välinpitämättömyyden kanssa. Se on ruumiinavaus eläimen inhimillisyydestä ja ihmisen eläimellisyydestä.

Avantgardistit kuten Lorca, Dalí ja Buñuel elivät Euroopassa aikana, jolloin runous oli ase ja taiteilijoita vainottiin. He loivat yhdessä surrealistista taidetta, jonka kuviin läsnä oleva aika kiteytyi ja jotka jo aavistelivat tulevaa maailmanpaloa. Dali ja Buñuel pakenivat ja Lorca teloitettiin Espanjan sisällissodan alkusoittona. Kulttuurin Suomi-palkinnon 2023 saaneiden nykyflamencon edelläkävijöiden Kaari ja Roni Martinin sekä Helsingin Kaupunginteatterin tanssiryhmän yhteistyönä syntynyt Veren häät on omistettu niille taiteilijoille, jotka syöksyvät härän sarviin.

Alumneille on varattu esitykseen 100 paikkaa alennushintaan 31 € (norm. 34 € + tilausmaksu). Ilmoittaudu mukaan maksamalla osallistumismaksu Alumnikaupassa. Kun täytät kaikki tarvittavat tiedot Alumnikaupassa lippua ostaessasi, sinun ei enää tarvitse täyttää erillistä ilmoittautumislomaketta.

Ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt.

Torstai 8.2.2024 kello 18.30, Kaupunginteatterin Studio Pasila (Ratamestarinkatu 5).


Samanlaisia tapahtumia


Kulttuuritreffit: Sekunnit ennen kaatumista

Maaliskuun kulttuuritreffeillä suuntaamme Sellosaliin katsomaan Sekunnit ennen kaatumista -teatteriesitystä, joka perustuu Vuoden Alumnimme 2024 Hannele Cantellin samannimiseen kirjaan. Palkittu, omakohtainen teos kertoo, miten Cantellin elämä muuttui sair..
Kuva Pekka Suikkanen

Kulttuuritreffit: Musiikkitalon urut

Kulttuurikevään päätteeksi alumnit suuntaavat kuuntelemaan pitkään kaivattuja Musiikkitalon urkuja, joiden hankinnan alullepanijana toimi hankkeeseen miljoona euroa lahjoittanut säveltäjä Kaija Saariaho. Käsityönä rakennetut, maailman suurimpien mo..