KULTURTRÄFF: VINCENZO BELLINI – OPERAN NORMA

1920x1080_ooppera_Norma_Laura Leisma

Norma är ett verk av Vincenzo Bellini, vars libretist är Felice Romani. Verket uruppfördes på Teatro alla Scala i Milano 1831. Verket skildrar den romerska prokonsuln Polliones kärleksrelation till Norma och den unga Adalgisa. I denna uppsättning av Norma har regissör Ville Saukkonen placerat händelserna i 2000-talets Centralasien i ett land som ockuperats och där uppror gror. I landet är kulturöverträdande kärlek det största brottet. Multikulturalism och tolerans är närvarande i vår tid och speglas även i verket. Denna tolkning av Norma uppfördes redan år 2018 och framförs nu på nytt på grund av stor efterfrågan.

Innan föreställningen

Förhansprogrammet för Alumnföreningens medlemmar börjar klockan 18. Operasångerska, HLL, tidigare medlem av Alumnföreningens styrelse Laura Leisma (på bilden) ger oss en djupare inblick i verkets bakgrund och handling.

Biljetter

Alumnföreningen har reserverat 100 biljetter. Alumnbiljettens pris 43 € inkluderar förhandsprogrammet. Biljetterna löser man ut på egen hand senast den 6.8.2020 från Lippupistes försäljningspunkter. Kontaktuppgifter till försäljningsställena finns på sidan Lippu.fi (t.ex Stockmanns och R-kiosker). Biljettförsäljning och rådgivning tel. 0600 900 900.

Du kan även köpa biljetter på nätet med denna länk. Välj Alumniyhdistys under ”Kampanja”och använd kampanjkoden ”Alumniyhdistys”. 

Tis 11.8.2020 kl. 19, Sellosalen, Köpcentret Sello, Musikantplatsen 1 A, Esbo


Liknande händelser


Kulturträff: Franska nya vågen

På Alumnföreningens Kulttuuriträff bekantar vi oss med franska nya vågen på Kino Regina genom en filmvisning och en föreläsning. Först blir det en föreläsning om franska nya vågen (längd 150 min), som ingår i föreläsningsserien Maailman elokuvan..
Kuva: Otto-Ville Väätäinen

Kulturträff: Fanny och Alexander

Fanny och Alexander är en scensättning av Ingmar Bergmans delvis självbiografiska familjesaga från tidigt 1900-tals Sverige. Alexander och hans lillasyster Fanny lever en lycklig barndom mitt i sin färgstarka och bohemiska teaterfamilj, tills deras pappa ..

Kulturträff: Jekyll & Hyde

Den mystiske illgöraren Edward Hyde härjar i London och orsakar ilska, avsky och rädsla. Samtidigt genomför en respekterad läkare, Dr Henry Jekyll, experiment i sitt laboratorium där han försöker förändra människans natur och väsen. Kopplingen mell..

Kulturträff: Nuoret 2023

På Kulturträffen i maj beger vi oss till Konsthallen och se på utställningen Nuoret 2023. Utställningen är en kollektivutställning för unga konstnärer som organiserats i Konsthallen sedan 1939. Den visar upp nya verk av finska konstnärer eller konstn..