NORDIC BUSINESS FORUM 2022

nbf2022-GL-banner-2

Kom och höra vad Yuval Noah Harari och andra första klassens talare har att säga om framtidens arbetsliv på Alumnföreningens gratis live stream -tillställning!

Nordic Business Forum arrangeras igen efter två års paus i Mässcentrum 20-21.9.2022. På den av Alumföreningen självständigt arrangerade NBF live stream -tillställningen kan du följa med programmet gratis i alumnsällskap. Under tisdagen 20.9 kan du se sändningen i Porthania II kl. 12.45-19 och under onsdagen 21.9 i Porthania I kl. 12.30-16. Deltagare kan fritt välja de talare som intresserar en själv.

Årets Nordic Business Forum har temat Future-Focused Leadership och talarna behandlar bland annat arbetslivets framtid och förändring i företagskultur. Talare är författarna Yuval Noah Harari (bl.a. Sapiens, Homo Deus) och Rutger Bregman (bl.a. I grunden god, Utopia för realister), Nobelpristagaren och f.d. huvudekonomen för Världsbanken Joseph Stieglitz, professorerna Amy Edmonson ( Harvard Business School), Erin Meyer (INSEAD) och Zoe Chance (Yale School of Managment) , företagaren Petter Stordalen (Nordic Choice Hotels), innovatören Duncan Wardle (f.d. Disney) och organisationsantropologen Jitske Kramer.

Under pauserna mellan talarna erbjuds intervjuer av talarna och en möjlighet att nätverka med andra alumner. Under den första pausen på tisdagen kan de som vill delta på en alumnlunch till självkostnadspris (om lunchen informeras mera senare till de som anmält intresse). Föreläsningarna är på engelska, men genom att ladda ner en tolk-applikation kan man lyssna på föreläsningarna på finska. Kom och uppdatera dina kunskaper om framtidens arbetsliv med intryck från världens topptalare!

Program tisdagen 20.9 (Porthania II)
12.55 Rutger Bregman: The ROI of an Optimistic View on People
13.45 Lunchpaus / Rutger Bregman och Jitske Kramer intervjuas
14.40 Jitske Kramer: Building a Future-Proof Corporate Tribe
15.25 Erin Meyer: Lead, Negotiate, and Get Things Done Across the World
16.15 Paus / Erin Meyer, Amy Edmondson och Petter Stordalen intervjuas
17.10 Amy Edmondson: Creating a Fearless Organization
18.05 Petter Stordalen: How I Lead My Brands Through Crisis

Program onsdagen 21.9 (Porthania I)
12.30 Yuval Noah Harari: The Most Important Skills for the Future of Work
13.20 Zoe Chance: What Behavioral Economics Can Teach About Influence
13.40 Paus / Yuval Noah Harari, Mika Aaltola och Zoe Chance intervjuas
14.40 Duncan Wardle: Embedding a Culture of Innovation into Everyone’s DNA
15.05 Joseph Stiglitz: What’s Ahead and How to Deal with It

Tisdagen den 20.9.2022 klockan 12.45-19, Porthania II (Universitetsgatan 3).
Onsdagen den 21.9.2022 klockan 12.30-16, Porthania I (Universitetsgatan 3).


Liknande händelser


Kuva: Jani Laukkanen

ÅRETS ALUMN FESTFÖRELÄSNING: MARI LEPPÄNEN

Tänk om Finland även i framtiden skulle vara en föregångare inom religionsfrihet? Religionsfrihetslagen 100 år Alumnföreningens vår kulminerar på traditionellt vis med Årets Alumn festföreläsning. Den offentliga föreläsningen, som är öppen för ..
Kuva: Jonne Renvall / Tampereen yliopisto

Alumntåget: Tammerfors

Det förra året lanserade AlumnTåget, som direkt blev populärt, fortsätter sin färd i maj 2023. Denna gång är resans mål Tammerfors. AlumnTåget är en dagsresa till en annan finsk universitetsstad, där vi bekantar oss med det lokala universitetet och..