Tankehörnan: Avaruus 10 minuutissa

SCENIC VIEW OF SILHOUETTE LANDSCAPE AGAINST SKY AT NIGHT

Under tillställningen som arrangeras av Helsingfors universitets Tankehörna berättar forskare om fyra aktuella perspektiv på rymden. Kom med och lär dig om varför rymdskrot är ett problem, vilka effekter en rymdstorm kan ha på jorden, vad senaste forskningen avslöjar om svarta hål och hur stor risk asteroider utgör för vår planet. De fyra forskarna som populärvetenskapligt berättar om forskningsrön är rymdfysikern Markus Batterbee, astronomen Mikael Granvik, teoretiska rymdfysikern Peter Johansson och rymdfysikern Emilia Kilpua. Moderator under tillställningen är Liisa Mayow.

Man kan följa med evenemanget antingen på plats i Tankehörnan (där du även kan prova hur det känns att dyka in i universum med hjälp av en VR-simulator) eller via direktsändning på Tankehörnans nätsidor. Ingen anmälning krävs. Exakt information om kvällens föredrag, information om forskarna och länken till direktsändningen hittar man på Tankehörnans nätsida via länken under. Tillställningen är en del av Vetenskapshörnans serie Katse ylös 13-23.9.

Tisdagen den 13.9.2022 klockan 17, Vetenskapshörnan (Universitetsgatan 4). Det är även möjligt att följa med evenemanget via direktsändning.


Liknande händelser


Helsingfors universitets Studia Generalia: Sivistys

Helsingfors universitets gratis öppna föreläsningsserie Studia Generalia fortsätter att behandla universitetets grundvärderingar och under hösten 2022 är temat Bildning. Föreläsningarna arrangeras tisdagar 11.10-22.11 i samarbete med Nationalteatern p..

Tankehörnan: Euroopan näkymättömät rajat

På tillställningen som arrangeras av Helsingfors universitets centrum för Europaforskning och Tankehörnan, diskuterar forskare vem som får hjälp i Europa och hurudana gränser för solidaritet som finns inom Europa i dag. Händelserna under 2022 har synl..
Kuva/Foto: Pekka Turunen

Fiskeriet i förändring

På tillställningen arrangerad tillsammans av Alumnföreningen och John Nurminens Stiftelse diskuterar specialister om fiskerinäringen i förändring, yrket fiskare, Östersjöns fiskbestånd och Östersjövänlig mat. Talare är bl.a. författarna till boke..