(PODCAST) Tiedeklubi 4 /2020

kuulokkeet-scaled-e1588074867170-1024×576

Tiedeklubi arrangeras endast som podcast i oktober. Lyssna på podcasten den 29.10.2020 på SoundCloud.

Kan upplevelser planeras? Bildar hörlurar verklighetsbubblor? Är vi på väg från informationsåldern till erfarenhetsåldern? Bland annat dessa frågor besvarar professorerna från Aalto-universitetet Virpi Roto och Sebastian Schlecht på i Tiedeklubis nästa podcastavsnitt. De diskuterar även framtidsutsikterna för ett snabbt stigande forskningsfält – erfarenhetsforskning. Diskussionen sker på engelska.

Tiedeklubi erbjuder intressant och vetenskapligt program under en timme efter arbetsdagens slut. Alla höstens Tiedeklubi-evenemang spelas in som podcasts och publiceras på SoundCloud dagen efter evenemanget. Under samma Soundcloud-konto hittar finns även diskussionerna från Tiedeklubi-evenemangen som spelades in under våren 2020.

Ons 29.10.2020, Soundcloud


Liknande händelser


Kuva: Anne Haapanen

Vetenskapsklubben: Kulttuurihistoriallinen tiede kohtaa taiteen

Konsten har varit en del av kulturhistoriska studier under långa tider både som forskningsobjekt, som forskningsmetod och som inspiration för forskning. På vilka sätt studerar och skapar kulturhistoriska studier konst? Hur kan det fenomen i det förflutna..
Kuva: Anne Haapanen

Vetenskapsklubben: Metsäkato Suomessa

Avskogning i Finland har ansetts vara något som hände i det förgångna. Finlands skogsareal minskar dock hela tiden. Vad är orsaken till den nuvarande avskogningen i Finland? Hotar avskogning våra kolsänkor? Vilka är effekterna på den biologiska mångf..