Vetenskapsklubben: Alltid aktuella litterära klassiker

Manalan-kellari

Obs: Evenemanget har inhiberats på grund av sjukdomsfall. Vi hoppas kunna inkludera evenemanget i våren 2022 Tiedeklubis program.

HUOM: Tapahtuma on valitettavasti jouduttu perumaan sairastapauksen takia. Se pyritään sisällyttämään kevään 2022 Tiedeklubien ohjelmaan.

Trots att litterära klassiker har tagits bort i skolornas undervisningsplaner, betonas betydelsen av klassiker för självkännedom och empatiförmåga. Varför lönar det sig att läsa klassiker och hur närmar sig dagens litteraturforskning klassiker? Litteraturforskaren FD Maria Laakso och docenten i allmän litteraturvetenskap Sanna Nyqvist diskuterar om litteraturens klassiker. Värd för vetenskapsklubben i december är Litteraturforskarsällskapet i Finland.

Vetenskapsklubben ämnar erbjuda intressant vetenskapligt program under bästa möjliga after-work tid. Evenemangen arrangeras på restaurang Manala. Vetenskapsklubben bandas in och kan lyssnas på i efterhand i podcast-format. Podcasten publiceras alltid en dag efter själva evenemanget på Tiederadios Soundcloud– och Spotify- konton.

Huvudarrangör för Vetenskapsklubben är Vetenskapliga samfundens delegation som även ansvarar för arrangemangen till Vetenskapsdagarna och Vetenskapens natt. För programmet under hösten 2021 ansvarar Litteraturforskarsällskapet i Finland, Suomalaisten Kemistien Seura och Finlands miljöcentral. Vetenskapsklubbarna koordineras av Vetenskapliga samfundens delegation. Alumnföreningen vid Helsingfors universitet deltar i samarbetet.

Deltagandet på Vetenskapsklubbarna är gratis, men mängden platser på evenemanget är begränsat. Platserna delas ut på basen av anmälningsordningen.

Onsdagen den 15.12.2021 klockan 17-18, Restaurang Manala (Dagmarsgatan 2).