Vetenskapsklubben: Metsäkato Suomessa

Tiedekahvil

Kuva: Anne Haapanen

Avskogning i Finland har ansetts vara något som hände i det förgångna. Finlands skogsareal minskar dock hela tiden. Vad är orsaken till den nuvarande avskogningen i Finland? Hotar avskogning våra kolsänkor? Vilka är effekterna på den biologiska mångfalden? Vilken typ av sociala konflikter orsakar avskogning och dess förebyggande?

Orsaker, konsekvenser och förebyggande av avskogning kommer diskuteras av professor Lasse Peltonen från Östra Finlands universitet och forskningsprofessorn Artti Juutinen från Naturresursinstitutet. Diskussionen modereras av universitetsforskaren Anna Lintunen från Helsingfors universitet. Värd för Vetenskapsklubben i november är Finlands Forstvetenskapliga Samfund.

Vetenskapsklubbarna arrangeras av Vetenskapliga samfundens delegation (VSD).  Programinnehållet står VSD:s medlemsföreningar för och Alumnföreningen deltar i samarbetet. Klubbarna arrangeras denna säsong i Vetenskapscafeet i Vetenskapernas hus och bandas in. Inbandningen publiceras dagen efter i form av podcaster på Tiederadio-kanalen i SoundCloud och Spotify.

Onsdag 15.11.2023 klockan 17-18, Vetenskapernas Hus, Tiedekahvila (Kyrkogatan 6).