Vetenskapsklubben: Läkemedelsutvecklingens roll i kampen mot sjukdomar

Manalan-kellari

Hur blir en molekyl en ny medicin? Läkemedelsutvecklingens roll har aktualiserats under coronaepidemin och dess roll kommer att växa i framtiden. Kom på plats och hör mera om de olika stadierna i läkemedelsutveckling och om möjligheterna inom läkemedelsbranschen. Vetenskapsjournalist Leena Mattila intervjuar Orion Pharman Principal Scientist Olli Törmäkangas. Värd för vetenskapsklubben i november är Suomalaisten Kemistien seura.

Vetenskapsklubben ämnar erbjuda intressant vetenskapligt program under bästa möjliga after-work tid. Evenemangen arrangeras på restaurang Manala. Vetenskapsklubben bandas in och kan lyssnas på i efterhand i podcast-format. Podcasten publiceras alltid en dag efter själva evenemanget på Tiederadios Soundcloud– och Spotify- konton.

Huvudarrangör för Vetenskapsklubben är Vetenskapliga samfundens delegation som även ansvarar för arrangemangen till Vetenskapsdagarna och Vetenskapens natt. För programmet under hösten 2021 ansvarar Litteraturforskarsällskapet i Finland, Suomalaisten Kemistien Seura och Finlands miljöcentral. Vetenskapsklubbarna koordineras av Vetenskapliga samfundens delegation. Helsingfors universitets alumnförening deltar i samarbetet.

Deltagandet på Vetenskapsklubbarna är gratis, men mängden platser på evenemanget är begränsat. Platserna delas ut på basen av anmälningsordningen.

Onsdagen 17.11.2021 klockan 17-18 Restaurang Manala (Dagmarsgatan 2).


Liknande händelser


A.I. Virtanen prisutdelning

A.I. Virtanen-priset utdelas vart annat år för att hedra kemisten, professorn och nobelpristagaren Artturi Ilmari Virtanens livsverk. Priset ges till en person som arbetat för en internationellt erkänd högtstående forskning och delas ut av Suomalaisten K..

Vetenskapsklubben: Alltid aktuella litterära klassiker

Trots att litterära klassiker har tagits bort i skolornas undervisningsplaner, betonas betydelsen av klassiker för självkännedom och empatiförmåga. Varför lönar det sig att läsa klassiker och hur närmar sig dagens litteraturforskning klassiker? Litte..