2016 Hannu Nurmio

TuomariNurmio_MG_3902_lr

Rockmuusikko, OTK Hannu Nurmio on Vuoden Alumni 2016

Hän syntyi Helsingin Tapanilassa 1950, asui lapsuutensa mm. Siltasaaressa, Munkkiniemessä, Haagassa, Käpylässä, Töölössä ja Kalliossa taas teini-iässä. Hän kävi Torkkelinmäellä poikalyseota nimeltä Tossu ja jäi kerran luokalle. Hän käytti junnuna housuja joihin oli painettu väriläisikiä maalipurkkien kansilla.

Hän kirjoitti ylioppilaaksi SYK:sta vuonna 1971 ja kirjoittautui ensin historiallis-kielitieteelliseen ja vasta vuotta myöhemmin aloitti juridiikan opinnot. Hän oli toimitussihteerinä Soihdunkantaja-lehdessä ja päätoimittajana Uusi Laulu-lehdessä 70-luvun alussa. ”Köyhä tyyli” divariasusteissa oli hänen tavaramerkkinsä jo opiskeluaikana. Hän käytti jo tuolloin taksia jos rahaa oli; hyppäsi taksiin mm. luentojen jälkeen kun tuli kiire.

Hän lähetti Hämäläis-Osakunnan lehteen tekstin ”Juopon reissu” – johon hän oli saanut inspiraatiota Aila Meriluodon muistelmista ja Lauri Viidan legendaarisista taksiajeluista. Runosta kehkeytyi vuonna 1979 Love Recordsilla ilmestynyt läpimurtobiisi ”Valo yössä”: ”Taksin katolla vilkkuu yön ainoa valopilkku…” Hän valmistui oikeustieteen kandidaatiksi Helsingin yliopistosta vuonna 1983. Tuolta vuodelta on myös hänen viimeinen lakikirjansa, ellei oteta huomioon ruotsin Waldakunnan lakia vuodelta 1734.

Hän on Vuoden Alumni 2016: Hannu Juhani Nurmio – Judge Bobe – Dumari – eli Tuomari Nurmio.

Vuoden Alumnin luento Kalevala-brändi 2000-luvulle! to 17.3.2016 klo 17, Helsingin yliopiston juhlasalissa.

Miksi jättäisimme käyttämättä mahtavan kulttuurisen ja kaupallisen potentiaalin, joka Kalevalan hahmoissa ja tarinoissa piilee? Digiteknologian avulla Kalevalaa on mahdollista kehittää ja hyödyntää maailmanlaajuisesti.

Luennon jälkeen Dumari ja Spuget esiintyvät Helsingin yliopiston alumneille ja opiskelijoille Le Bonkissa 17.3.2016 klo 19 (soittoaika klo 20). Paikalla on 500 nykyistä ja aiempaa opiskelijaa. Olethan sinäkin?