Alumnimatkat

Seikkailu, jolla on tarkoitus.

Käytämme kahta matkatoimistoa. Varmista matkaesitteestä, että ilmoittaudut oikeaan matkatoimistoon. Matkatoimistot ovat Axtours (alumni@axtours.fi) sekä SoileTours (info@soiletours.com, puh. (09) 4129 344.

Islannin ja Grönlannin risteily 21.8.–2.9.2024

Odotettu Islannin ja Grönlannin risteily alkaa ja päättyy Reykjavikiin. Islannissa vierailemme pääkaupungin lisäksi Djupivogurissa, Akureyrissa ja Isafjördurissa. Grönlannissa pysähdymme Qaqortoqissa, Paamiutissa ja pääkaupunki Nuukissa. Matkalle osallistuu asiantuntijaluennoitsija.

Matkalla tutustumme molempien saarten historiaan ja vertaansa vailla olevaan luontoon. Näemme mm. jäätiköitä, kuumia lähteitä, vesiputouksia ja tulivuoren kraattereita sekä valaita, hylkeitä, mursuja ja paljon muuta.

Varaukset ja tiedustelut matkatoimistolle: SoileTours / Anne Nordström, sähköpostilla info@soiletours.com tai puhelimitse 09-41 29 344.

Kiehtova Mekong-joki 9.–22.10.2024

Mekong on yksi maailman suurimmista joista, ja myös luonnoltaan erittäin monimuotoinen ja lajirikas. Alumnien toivoma matka alkaa ranskalais-koloniaalisen arkkitehtuurin sävyttämästä Ho Chi Minh Citystä, ja viikon pituinen risteily Mekongia pitkin vie meidät tasokkaalla jokilaivalla Vietnamin ja Kambodžan halki.

Matkalla pysähdymme viehättävässä Sa Decin kylässä, tutustumme Kambodžan pääkaupunki Phnom Peniin ja risteilemme Kaakkois-Aasian suurimmalla makeanveden järvellä Tonle Sapilla. Lopuksi vietämme kaksi päivää Siem Reapissä ja tutustumme legendaariseen Angkor Watin temppelialueeseen yömarkkinoineen.

Matkalle on enää kaksi paikkaa jäljellä, toimi nopeasti! (päivitetty 16.2.2024)

Varaukset ja tiedustelut matkatoimistolle: SoileTours / Anne Nordström, sähköpostilla info@soiletours.com tai puhelimitse 09-41 29 344.

Elämäniloinen Sevilla 7.–13.11.2024

Sevilla on Andalusian värikäs, elämäniloinen ja aurinkoinen pääkaupunki, eteläisen Espanjan kulttuurin, taiteen ja liike-elämän keskus sekä koko maan neljänneksi suurin kaupunki. Sevillan historiallinen kulttuuriperintö on vaikuttava: useat eri sivilisaatiot kuten roomalaiset, länsigootit ja arabit ovat asuttaneet kaupunkia historian saatossa ja jättäneet sen upeaan arkkitehtuuriin oman, persoonallisen jälkensä. Harvat espanjalaiset kaupungit voivat ylpeillä niin mittavalla määrällä historiaa, monumentteja, vehreitä puistoja ja eloisia aukioita kuin Sevilla, jota pidetään yhtenä Espanjan kauneimmista kaupungeista ja jossa iloa pursuava tunnelma suorastaan kuplii kaupungin kaduilla.

Matkan aikana tutustumme Sevillan tärkeimpiin nähtävyyksiin, kuten arabivaikutteiseen Alcázar-palatsiin, maailman suurimpaan goottilaiseen katedraaliin, Alban herttuoille kuuluvaan Dueñasin palatsiin sekä suomalaisesta männystä rakennettuun Metropol Parasol -monumenttiin, jota pidetään maailman suurimpana puurakennelmana. Teemme myös retkiä kaupungin ympäristöön, jossa tutustumme mm. Doñanan kansallispuistoon, Itálican roomalaisiin raunioihin ja viehättävään Carmonan pikkukaupunkiin. Matkan aikana pääsemme osallistumaan myös oliiviölynmaistajaisiin ja flamencoillalliselle.

Varaukset ja tiedustelut matkatoimistolle: SoileTours / Anne Nordström, info@soiletours.com tai puh. (09) 4129 344.

Kap Horn ja Etelä-Amerikan kierros 6.–22.2.2025

Kaksiviikkoinen risteily vie meidät Etelä-Amerikan eteläisimmän kärjen ympäri alkaen Argentiinan elämäniloisesta Buenos Airesista, Kap Hornin ja Falklandinsaarien kautta Chilen aurinkoiseen Santiagoon. Helmikuussa luonto tarjoaa parastaan, ja koemme alueen vaihtelevat ilmastot Argentiinan kuumasta kesästä Chilen viileisiin vuonoihin.

Matkan varrella nautimme upeista maisemista kolmessa eri maassa ja kahdeksassa eri vierailukohteessa. Pysähdymme Buenos Airesin, Kap Hornin ja Falklandinsaarien lisäksi Montevideossa, Puerto Madryssa, Ushuaiassa, Punta Arenasissa, Amalian-jäätiköllä ja Puerto Monttissa ennen saapumistamme Santiagoon.

Varaukset ja tiedustelut matkatoimistolle: SoileTours / Anne Nordström, sähköpostilla info@soiletours.com tai puhelimitse (09) 41 29 344.

Hanami Japanissa 19.–31.3.2025

Toiveuusinta alumnimatkasta Japaniin kirsikankukkien keskelle toteutuu maaliskuussa 2025! Tule mukaan upealle seikkailulle imemään vaikutteita japanilaisesta kulttuurista, jossa kauneus, harmonia ja mielen tyyneys arvotetaan korkealle. Tokion Uenon-puisto, jossa vierailemme Japanin-kierroksemme päätteeksi, on yksi maan suosituimmista kirsikankukkien katselupaikoista. Matkan varrelle mahtuu kuitenkin jo ennen sitä valtava määrä nähtävää upeiden muotopuutarhojen, taiteen, luonnonnähtävyyksien ja arkkitehtuurin muodossa.

Lennämme Osakaan, josta matkaamme Naran, Kioton, Hiroshiman, Kanazawan ja Hakonen kautta Tokioon tutustuen Japanin pitkään historiaan ja rikkaaseen kulttuuriin. Tutustumme useisiin arkkitehtonisiin nähtävyyksiin, kuten kultaiseen paviljonkiin Kinkaku-jihin ja Ryoanji-temppelin kuuluisaan kivipuutarhaan Kiotossa, nautimme paikallisesta ruokakulttuurista, osallistumme perinteiseen teeseremoniaan ja rentoudumme kylpylämajatalon eli ryokanin kuumissa lähteissä. Vierailemme Owakudanin laaksossa ihailemassa höyryäviä rikkikenttiä ja kraaterijärvi Ashilla nauttimassa Fuji-vuoren maisemista. Kaupungista toiseen matkustamme pääasiassa luotijunien mukavuudessa.

Matkalle osallistuu Alumniyhdistyksen aiemmalla Japanin-matkalla suuren suosion saavuttanut asiantuntija Aleksi Järvelä. Järvelä on Japanin-tutkimuksen väitöskirjatutkija Helsingin yliopistossa, ja hänen kiinnostuksen kohteitaan ovat kirjallisuus, kulttuuri ja erityisesti buddhalainen ajatushistoria. Mukanamme on myös paikallisopas.

Matkalle on vielä 3 kahden hengen huonetta ja 3 yhden hengen huonetta jäljellä – varaa omasi pian! (päivitetty 13.6.2024)

Varaukset ja tiedustelut matkatoimistolle: Axtours, alumni@axtours.fi.

Lissabon ja Douron jokiristeily 18.–25.4.2025

Portugalin pääsiäismatkan reitti kulkee Lissabonin kautta Portoon, josta lähdemme risteilemään Douro-jokea pitkin kohti Iberian niemimaan sydänmaita aina Espanjan puolelle.

Matka alkaa aina aurinkoisesta Lissabonista, joka on yksi Euroopan vanhimpia kaupunkeja. Seitsemälle kukkulalle rakennetussa Lissabonissa joka kaupunginosalla on oma luonteensa, ja vanhankaupungin keskiaikaiset kujat kohtaavat vuoden 1998 maailmannäyttelyyn rakennetut modernit maamerkit. Lissabonista jatkamme matkaa maan toiseen keskukseen Portoon, jossa meitä opastaa kaupungissa yli 10 vuotta asunut suomalaiskirjailija Anu Patrakka.

Lukuisten historiallisten kerrostumien Porto on antanut nimensä niin portviinille kuin koko Portugalillekin, ja sieltä alkava Douro-joen jokiristeily vie meidät luonnonkauniseen jokilaaksoon, jota komistavat korkeat kalliojyrkänteet, vehreät porrastetut viinitarhat ja hiljaiset kalastajakylät. Upeiden maisemien keskellä tutustumme niin viininviljelmiin kuin portviinin historiaan, ja pääsemme tietysti myös maistelemaan portviiniä. Risteilyä elävöittävät retket historiallisiin kyliin ja kaupunkeihin. Esimerkiksi Espanjan Salamancassa tutustumme vuonna 1218 perustettuun yliopistoon, joka on maailman neljänneksi vanhin yhä toiminnassa oleva yliopisto Bolognan, Oxfordin ja Cambridgen jälkeen.

Varaukset ja tiedustelut matkatoimistolle: SoileTours / Anne Nordström, sähköpostilla info@soiletours.com tai puhelimitse (09) 41 29 344.

Tarunhohtoinen Silkkitie 2.–16.10.2025

Kauan odotetulla Silkkitien junamatkalla tutustumme Keski-Aasian valtavaan kulttuuriperintöön, yhteensä neljään Keski-Aasian maahan sekä niiden kulttuureihin ja paikallisin asukkaisiin. Vierailemme seitsemässä Unescon maailmanperintökohteessa ja junamatkan varrelle osuu valtava määrä henkeäsalpaavia maisemia niin vuoristossa, aavikolla kuin järvien rannallakin.

Matkaamme charter-junalla Uzbekistanin, Tadžikistanin, Kirgisian ja Kazakstanin läpi ja tutustumme niiden suurimpiin kaupunkeihin Taškentiin, Dušanbeen, Biškekiin ja Almatyyn. Yövymme mm. Samarkandissa, jota pidettiin aikoinaan maailman kauneimpana ja kunniakkaimpana kaupunkina, ja Buharassa, joka tarjoaa noin tuhat rakennusmonumenttia suuren Silkkitien kulta-ajalta. Tutustumme myös Tuhannen ja yhden yön tarinoista tunnettuun Hivan keitaaseen, jonka palatsit, moskeijat, minareetit ja mausoleumit edustavat maailman parhaiten säilynyttä keskiajan itämaista kaupunkiarkkitehtuuria.

Osa matkan viehätystä on myös upea The Orient Silk Road Express -juna, joka tarjoaa parasta mahdollista mukavuutta tarunhohtoisella Silkkitiellä. Viihtyisä ja ilmastoitu juna tekee syksyn aikana vain neljä matkaa, ja sen ravintolavaunuissa tarjoillaan herkullisia paikallisia aterioita. Junan lisäksi yövymme paikallisissa hotelleissa, ja retkillä meillä on oma englanninkielinen opas. Tule mukaan ainutlaatuiselle seikkailulle, jota moni alumni on odottanut vuosia!

Varaukset ja tiedustelut matkatoimistolle: Axtours, alumni@axtours.fi.