Alumnimatkat

Seikkailu, jolla on tarkoitus.

Käytämme kahta matkatoimistoa. Varmista matkaesitteestä, että ilmoittaudut oikeaan matkatoimistoon. Matkatoimistot ovat Axtours (alumni@axtours.fi) sekä SoileTours (info@soiletours.com, puh. (09) 4129 344.

Islannin ja Grönlannin risteily 21.8.-2.9.2024

Odotettu Islannin ja Grönlannin risteily alkaa ja päättyy Reykjavikiin. Islannissa vierailemme pääkaupungin lisäksi Djupivogurissa, Akureyrissa ja Isafjördurissa. Grönlannissa pysähdymme Qaqortoqissa, Paamiutissa ja pääkaupunki Nuukissa. Matkalle osallistuu asiantuntijaluennoitsija.

Matkalla tutustumme molempien saarten historiaan ja vertaansa vailla olevaan luontoon. Näemme mm. jäätiköitä, kuumia lähteitä, vesiputouksia ja tulivuoren kraattereita sekä valaita, hylkeitä, mursuja ja paljon muuta.

Varaukset ja tiedustelut matkatoimistolle: SoileTours / Anne Nordström, sähköpostilla info@soiletours.com tai puhelimitse 09-41 29 344.

Kiehtova Mekong-joki 15.-26.10.2024

Mekong on yksi maailman suurimmista joista, ja myös luonnoltaan erittäin monimuotoinen ja lajirikas. Alumnien toivoma matka alkaa ranskalais-koloniaalisen arkkitehtuurin sävyttämästä Ho Chi Minh Citystä, ja viikon pituinen risteily Mekongia pitkin vie meidät tasokkaalla jokilaivalla Vietnamin ja Kambodžan halki.

Matkalla pysähdymme viehättävässä Sa Decin kylässä, tutustumme Kambodžan pääkaupunki Phnom Peniin ja risteilemme Kaakkois-Aasian suurimmalla makeanveden järvellä Tonle Sapilla. Lopuksi vietämme kaksi päivää Siem Reapissä ja tutustumme legendaariseen Angkor Watin temppelialueeseen yömarkkinoineen.

Matkalle on enää kaksi paikkaa jäljellä, toimi nopeasti! (päivitetty 16.2.2024)

Elämäniloinen Sevilla 7.-13.11.2024

Sevilla on Andalusian värikäs, elämäniloinen ja aurinkoinen pääkaupunki, eteläisen Espanjan kulttuurin, taiteen ja liike-elämän keskus sekä koko maan neljänneksi suurin kaupunki. Sevillan historiallinen kulttuuriperintö on vaikuttava: useat eri sivilisaatiot kuten roomalaiset, länsigootit ja arabit ovat asuttaneet kaupunkia historian saatossa ja jättäneet sen upeaan arkkitehtuuriin oman, persoonallisen jälkensä. Harvat espanjalaiset kaupungit voivat ylpeillä niin mittavalla määrällä historiaa, monumentteja, vehreitä puistoja ja eloisia aukioita kuin Sevilla, jota pidetään yhtenä Espanjan kauneimmista kaupungeista ja jossa iloa pursuava tunnelma suorastaan kuplii kaupungin kaduilla.

Matkan aikana tutustumme Sevillan tärkeimpiin nähtävyyksiin, kuten arabivaikutteiseen Alcázar-palatsiin, maailman suurimpaan goottilaiseen katedraaliin, Alban herttuoille kuuluvaan Dueñasin palatsiin sekä suomalaisesta männystä rakennettuun Metropol Parasol -monumenttiin, jota pidetään maailman suurimpana puurakennelmana. Teemme myös retkiä kaupungin ympäristöön, jossa tutustumme mm. Doñanan kansallispuistoon, Itálican roomalaisiin raunioihin ja viehättävään Carmonan pikkukaupunkiin. Matkan aikana pääsemme osallistumaan myös oliiviölynmaistajaisiin ja flamencoillalliselle.

Varaukset ja tiedustelut matkatoimistolle: SoileTours / Anne Nordström, info@soiletours.com tai puh. (09) 4129 344.

Lissabon ja Douron jokiristeily 18.–25.4.2025

Alumniyhdistys järjestämän Portugalin pääsiäismatkan 18.–25.4.2025 reitti kulkee Lissabonin kautta Portoon, josta lähdemme risteilemään Douro-jokea pitkin kohti Iberian niemimaan sydänmaita aina Espanjan puolelle.

Matka alkaa aina aurinkoisesta Lissabonista, joka on yksi Euroopan vanhimpia kaupunkeja. Seitsemälle kukkulalle rakennetussa Lissabonissa joka kaupunginosalla on oma luonteensa, ja vanhankaupungin keskiaikaiset kujat kohtaavat vuoden 1998 maailmannäyttelyyn rakennetut modernit maamerkit. Lissabonista jatkamme matkaa maan toiseen keskukseen Portoon, jossa meitä opastaa kaupungissa yli 10 vuotta asunut suomalaiskirjailija Anu Patrakka.

Lukuisten historiallisten kerrostumien Porto on antanut nimensä niin portviinille kuin koko Portugalillekin, ja sieltä alkava Douro-joen jokiristeily vie meidät luonnonkauniseen jokilaaksoon, jota komistavat korkeat kalliojyrkänteet, vehreät porrastetut viinitarhat ja hiljaiset kalastajakylät. Upeiden maisemien keskellä tutustumme niin viininviljelmiin kuin portviinin historiaan, ja pääsemme tietysti myös maistelemaan portviiniä. Risteilyä elävöittävät retket historiallisiin kyliin ja kaupunkeihin. Esimerkiksi Espanjan Salamancassa tutustumme vuonna 1218 perustettuun yliopistoon, joka on maailman neljänneksi vanhin yhä toiminnassa oleva yliopisto Bolognan, Oxfordin ja Cambridgen jälkeen.

Varaukset ja tiedustelut matkatoimistolle: SoileTours / Anne Nordström, sähköpostilla info@soiletours.com tai puhelimitse (09) 41 29 344.

Tulevat alumnimatkat

Vuodelle 2025 on tällä hetkellä suunnitteilla ainakin seuraavat matkat:

• Kap Horn ja Etelä-Amerikan kierros 6.-22.2.2025
    Argentiinan elämäniloisesta Buenos Airesista matkaamme risteilyaluksella Etelä-Amerikan eteläisimmän kärjen ympäri, Falklandinsaarien ja Tulimaan kautta aina Chilen aurinkoiseen Santiagoon.
    Varaukset ja tiedustelut: SoileTours / Anne Nordström, info@soiletours.com tai puh. (09) 4129 344.
  • Hanami Japanissa 19.-31.3.2025
    Toiveuusinta! Kirsikankukkien kukkiessa tutustumme asiantuntijaluennoitsijan johdolla mm. keisarilliseen pääkaupunkiin Kiotoon, Hiroshimaan, Hakonen kuumiin lähteisiin sekä Tokion kukoistavaan metropoliin.
    Varaukset ja tiedustelut: Axtours, alumni@axtours.fi.
  • Tarunhohtoinen Silkkitie 2.-16.10.2025
    Kauan odotetulla Silkkitien matkalla kuljemme junalla neljän maan halki tutustuen Uzbekistaniin, Tadžikistaniin, Kirgisiaan ja Kazakstaniin sekä koko Keski-Aasian valtavaan kulttuuriperintöön.
    Varaukset ja tiedustelut: Axtours, alumni@axtours.fi.