Helsingin yliopiston vuosipäivä ja syntymäpäiväviikko 21.–25.3.

Vuosipäivän tunnus_1184x507px

Tervetuloa juhlistamaan 382 vuotta täyttävää Helsingin yliopistoa ja seuraamaan Helsingin yliopiston syntymäpäiväviikon etätapahtumia yliopiston YouTube-kanavalla sekä Tiedekulman verkkosivuilla ma 21.3. – pe 25.3.2022!

Syntymäpäiväviikon ohjelmassa on rehtori Sari Lindblomin juhlapuheet, J.V. Snellman -palkinnon saajan julkistus ja puhe sekä mm. videotervehdyksiä yliopistomme opiskelijoilta ja alumneilta, mukaan lukien Helsingin kaupungin pormestari Juhana Vartiaisen puhe. Tutkija-”liven” kautta päästään kurkistamaan tutkijoiden työhön kampuksilla ja tutkimusasemilla. Juhlaviikko huipentuu perjantaina rehtori Sari Lindblomin yliopiston 382. vuosipäivän juhlapuheeseen.

Tutustu tarkemmin syntymäpäiväviikon päivittäiseen ohjelmaan allaolevasta linkistä. Helsingin yliopisto kannustaa jakamaan syntymäpäiväviikon aikana kuvia, ajatuksia ja terveisiä yliopistolle ja yliopistolaisille sosiaalisessa mediassa tunnisteella #WeAreHelsinkiUni ja mainitsemalla yliopiston tili.


Samanlaisia tapahtumia


Kuva: Helsingin yliopistomuseo

Promootion henki: Välähdyksiä promootioperinteestä

Mikä ihme on promootio? Mistä sen vaihtelevissa mutta ikiaikaisissa rituaaleissa on kyse? Oliko promootio elämäsi kohokohta vai provosoidutko sen päivitystä kaipaavista muodoista? Luuletko tietäväsi jo kaiken promootion historiasta? Riippumatta siitä,..
F. Ahlstedt: Seppelöity tytön pää (Helsingin yliopistomuseo, Matti Ruotsalainen)

Promootion riemuvuoden avajaiset

Vuonna 2023 Helsingin yliopistolla vietetään Promootion riemuvuotta järjestyksessä sadannen filosofisen tiedekunnan promootion kunniaksi. Riemuvuoden monipuoliseen ohjelmaan kuuluu mm. Kansalliskirjaston näyttely, promootion historiasta kertova tietokirja..