Humanistina työelämässä – virtuaalinen kohtaamispaikka

Humanistina työelämässä -tilaisuus on virtuaalinen kohtaamispaikka humanististen alojen alumneille, työnantajille ja opiskelijoille. Tilaisuuden tavoitteena on edistää humanistien työllistymistä ja tarjota tilaisuus rekrytoida osaajia Helsingin yliopistosta sekä mahdollisuus tukea opiskelijoiden työllistymistä minimentoroinnin keinoin.

Tilaisuuteen voit osallistua:

  • työnantajan roolissa, jos etsit osaajia tai vaikkapa harjoittelijaa.
  • mentorin roolissa, jos haluat olla keskusteluapuna opiskelijoille, jotka pohdiskelevat ura- ja työllistymissuunnitelmiaan.
  • työnhakijana, jos etsit töitä tai polkuasi työelämään.

Mentorin ja työnhakijan roolit on suunnattu Helsingin yliopiston alumneille. Työnantajan roolissa osallistuvan ei tarvitse olla Helsingin yliopistosta valmistunut.

Jos osallistut tapahtumaan työnantajana:

  • Saat Helsingin yliopiston JobTeaser-alustalle työnantajaprofiilin, johon voidaan päivittää organisaatiossanne avoinna olevat työ- ja harjoittelupaikat sekä tiedot infotilaisuudestanne työnhakijoille. Esimerkki profiilista.
  • Voit valita, haluatko pitää tapahtuman aikana infotilaisuuden, johon työnhakijat ilmoittautuvat ennakolta, ja/tai olla virtuaalisella ständillä työnhakijoiden tavoitettavissa koko tilaisuuden ajan. Infon kesto on puoli tuntia, mutta keskustelua voi toki jatkaa pidempääkin opiskelijoiden ja alumnien kanssa näin halutessanne. Voit myös valita, millä kielellä haluat infotilaisuuden pitää.
  • Infon ja virtuaalisen ständin alustana toimii organisaation luoma Zoom, Teams tai muu alusta, jolle opiskelijoilla on pääsy.

Jos osallistut tapahtumaan mentorina:

  • Lähtökohtaisesti tarjoamme mahdollisuutta viiteen eri keskustelusessioon opiskelijoiden ja vastavalmistuneiden kanssa. Yhden session pituus on 20 min ja sessioiden välissä on viiden minuutin tauko. Halutessasi sessioiden määrää voidaan vähentää.
  • Opiskelijat varaavat ajan etukäteen ja sessiot järjestetään Zoomissa.
  • Ilmoittautuessasi pyydämme sinua kertomaan hieman itsestäsi sekä mistä asioista ja millä kielellä sinun kanssasi voi keskustella. Opiskelijoita kiinnostavia keskusteluteemoja ovat mm. humanistin vahvuudet työnhaussa, työnhaku, CV, työelämän tarpeet tänään tai ihan konkreettisesti, minkälaista tekemistä oma työpäivä pitää sisällään.

Jos osallistut tapahtumaan työnhakijana:

  • Rekisteröidy Helsingin yliopiston JobTeaserin-työpaikkaportaalin käyttäjäksi. Tapahtumaan ilmoittaudutaan tällä alustalla, ja sieltä löydät myös yliopiston opiskelijoille ja vastavalmistuneille suunnatut työ- ja harjoittelupaikkailmoitukset. Tätä kirjautumislinkkiä käytetään silloin, kun helsinki.fi-tunnukset eivät ole enää voimassa.

Huom! Jos kirjaudut JobTeaseriin ensimmäistä kertaa, valitse koulutusalojen joukosta oman koulutusalasi lisäksi 1. OPISKELIJA tai ALUMNI. Näin näet myös suomalaisten työnantajien järjestelmään ilmoittamat työ- ja harjoittelupaikkatarjoukset. Lisätietoja JobTeaser-työpaikkaportaalista.

Helsingin yliopiston urapalvelut hallinnoi ilmoittautumisia ja viestintää opiskelijoille JobTeaserin kautta. Työnantajan ja mentorin roolissa osallistuvien toivotaan ilmoittautuvan 16.9. mennessä.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Helsingin yliopiston urapalvelut ja Helsingin yliopiston alumniyhdistys. Lisätietoja tapahtumasta antaa Helsingin yliopiston urapalvelut, careerservices@helsinki.fi.

Torstai 14.10.2021 kello 14-16. Tapahtuma toteutetaan kokonaan verkossa, ja osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille erikseen.