Informaali oppiminen ja tulevaisuus – tiedon, utopioiden ja dystopioiden väliset yhteydet

Hanasaari

Tapahtumassa keskustellaan muun muassa COVID19 -pandemian vaikutuksesta luottamukseemme tietoon ja oppimiseen sekä utopioista ja dystopioista ilmastokriisin aikakaudella. Mitä yhteyksiä laaja-alaisella tiedolla ja tarkemmin rajatulla asiantuntijuudella on kriisien hallinnassa? Mitä jos reagoisimme yhtä vahvasti ilmastokriisin kuin mitä olemme reagoineet koronavirukseen? Saamme kuulla kasvatustieteellisiä, luonnontieteellisiä ja humanistisia näkökulmia näihin kysymyksiin. Keskustelijoina:

  • Professori Hannu Salmi Helsingin yliopiston kasvatustieteellisestä tiedekunnasta, joka on tutkimuksessaan keskittynyt informaalin oppimiseen.
  • Koulutusjohtaja Annika Hedås Falk Nobel Prize Museumista, joka työskentelee tiedon popularisoinnin ja monimutkaisten ongelmien kansantajuistamisen kanssa.
  • Yiopistonlehtori Camilla Brudin Borg Göteborgin yliopiston humanistisesta tiedekunnasta, joka tutkii muun muassa ekokritiikkiä kirjallisuudessa.
  • Professori Alasdai Skelton Tukholman yliopiston geotieteiden laitokselta, joka tutkii erilaisten geologisten muutosten ilmastovaikutuksia.

Yleisö voi esittää kysymyksiä paikan päällä suullisesti tai kirjallisesti verkkoseminaarin chat -toiminnon avulla. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Ruotsalais-suomalaisen kulttuurikeskus Hansaaren kanssa. Tilaisuus on ruotsinkielinen ja tulkataan suomeksi. Tapahtumaan voi osallistua paikan päällä tai suoratoiston kautta.

Tiistai 12.10.2021 kello 17-19, Hanasaaren kulttuurikeskus (Hanasaarenranta 5, Espoo).