Kirjallisuuspiiri: Annika Luther

luther-rajattu

Kuva: Helen Korpak

Kirjailija, biologi Annika Luther kertoo teoksestaan Rukiin viljava historia ja siitä, kuinka keskiaasialaisesta rikkaruohosta tuli kansallisviljamme ruis. Teos on tarinallinen tietokirja, joka kertoo kiinnostavasti ja ymmärrettävästi viljelykasvien jalostuksesta, nälkävuosista ja rukiin kulkeutumisesta pohjoiseen, missä edes vehnä ei kasvanut.

Luther on koulutukseltaan biologi ja työskentelee biologian, maantieteen ja ihmisen ekologian lehtorina Töölön lukiossa. Kirjailijana häneltä on julkaistu aiemmin kolme romaania ja kuusi nuortenromaania. Lutheria haastattelee S&S:n kustantaja Mirjam Ilvas.

Kirjallisuuspiirin ohjelman ovat suunnitelleet S&S:n kustantaja Mirjam Ilvas ja Teoksen toimitusjohtaja Nina Paavolainen.

Maanantai 12.9.2022 kello 17-18, Porthania II (Yliopistonkatu 3). Tapahtumaa voi seurata myös suoratoistona.

Kuva: Miikka Pirinen

Kirjallisuuspiiri: Vappu Kannas

Kirjallisuuspiirin vieraaksi saapuu kirjailija, kirjallisuudentutkija ja kääntäjä FT Vappu Kannas keskustelemaan S&S:n kustantaja Mirjam Ilvasin kanssa romaanistaan Kimalaisten kirja (S&S 2023). Kannas on väitellyt L. M. Montgomeryn päiväkirjo..
Kuva: Perttu Saksa